Majci presudio sekirom: Devet put je udario u glavu, evo kakva je presuda

21.10.2023

13:34

0

Autor: 24sedam

Sin ubica mora na psihijatrijsko lečenje

Majci presudio sekirom: Devet put je udario u glavu, evo kakva je presuda
Copyright Foto: RINA

Na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Novom Sadu S. P. (30) iz Bačke Palanke, koji je sekirom ubio majku Slavujku P. (54), izrečeno je obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstsvenoj ustanovi dok traje potreba.

Sudsko veće smatra da je utvrđeno da je okrivljeni u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svoga dela i da upravlja postupcima, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao način ubio majku. Izricanju presude nije prisustvovao S. P. koji je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu od 4. juna 2021.

Paranoidna šizofrenija

Veštaka dr Slavice Pajić Savić iz Specijalne zatvorske bolnice objašnjava da je kod S. P. konstatovana paranoidna šizofrenija. Ona je pojasnila da lečenje može da nastavi u nekoj od specijalnih psihijatrijskih bolnica u Кovinu, Vršcu ili Novom Кneževcu.

Osuđeni je u noći 2/3. juna 2021. sekirom, na spavanju, ubio majku Slavujku P. (54) u porodičnoj kući u Šumskoj ulici broj 34, u Bačkoj Palanci.

Sin je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je žena ležala, tako da nije mogla da ga vidi i bez povoda sekirom devet puta udario u glavu, ali i ruke koju je podigla, da bi se odbranila.

Zločin je otkrila ćerka pokojne žene, odnosno sestra osuđenog, koja živi u Novom Sadu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike