Ubica majke sa Voždovca ide na lečenje: Izrečena presuda za zločin u Beogradu

30.05.2023

10:10

0

Autor: Mi. S.

Đorđu Mariću izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zatvorskoj bolnici

Ubica majke sa Voždovca ide na lečenje: Izrečena presuda za zločin u Beogradu
Zgrada u kojoj se dogodio zločin i Đorđe Marić - Copyright 24sedam/D. A./Privatna arhiva

Đorđu Mariću (26), koji je krajem septembra prošle godine ubio svoju majku Dobrinku (61) u stanu na Voždovcu, izrečena je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Majku je udario više puta tupim predmetom po glavi. Neuropsihijatrijsko veštačenje Marića utvrdilo je da on boluje od akutnog duševnog poremećaja i da je u vreme krivičnog dela bio neuračunljiv.

Marić je na suđenja u Palati pravde, inače, dovođen iz zatvorske bolnice, gde se nalazi od momenta hapšenja.

Pre izricanja presude Đorđe Marić je priznao ubistvo majke i izneo svoju odbranu u sudu. On je kazao da je 16. septembra prošle godine imao saobraćajni udes kod Šimanovaca posle čega mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

- Mislio sam da mi je rodbina nešto ugatala. Posle mi se stanje još više pogoršalo i mislio sam da me neko prati. Došli su otac i majka kod mene. Majka je bila veliki borac, lekar, najviše sam je voleo. Nisam bio svestan da sam to uradio. Mnogo mi je žao, to je velika tuga za mene i moju porodicu. Sa majkom sam imao sjajan odnos, stalno smo bili u kontaktu, razgovarali, uvek je bila uz mene, davala mi podršku, vetar u leđa, više nego otac i sestra. Ali eto, tragično se sve to dogodilo - ispričao je Marić u sudnici.

On je rekao da se slabo seća okolnosti i kako se dogodilo ubistvo i da ima tek po koji segment u glavi.

- Pre toga sam bio na Banjici i tražio izgubljeni telefon. Bio sam nekontrolisan i dva puta sam pao i isflekao se od blata. Kad sam došao kući, majka je zbog tih fleka mislila da me je neko tukao. Legao sam, a ona je došla da mi pomogne. Znam da sam ustao i krenuo na nju bez razloga. Jako mi je žao i krivo što sam dospeo u ovakvo stanje - rekoa je Marić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike