Stravičan zločin u Osipaonici: Muškarac (51), pijan kao čep, maljem ubio majku (75)!

18.05.2023

18:42

0

Na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo

Stravičan zločin u Osipaonici: Muškarac (51), pijan kao čep, maljem ubio majku (75)!
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv D. N. (51) iz Osipaonice zbog postojanja opravdane sumnje da je 23. februara, u porodičnoj kući u Osipaonici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled jednostavne alkoholne opijenosti težeg stepena, sa umišljajem ubio majku D. N. (75).

On je majci zadao najmanje tri udarca maljem, takozvanim barozom, u predelu glave, i na taj način joj naneo teške telesne povrede opasne po život. U bolnicu je primljena sa prelomom lobanje i kontuzijom mozga. Žena je od posledica povreda preminula 29. marta.

Njemu se, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Smederevu, na teret stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je predložilo nadležnom sudu da po održanom glavnom pretresu okrivljenog D. N. oglasi krivim i osudi po zakonu i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara u zdravstvenoj ustanovi.

D. N. se nalazi u pritvoru od 23. februara, a predlog tužilaštva je da mu se on produži zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike