Gde je Kosta K. u optužnici protiv roditelja: Tužilac otkrio šta će biti sa masovnim ubicom iz "Ribnikara"

10.10.2023

20:00

0

Autor: 24sedam

Ubica iz osnovne škole sa Vračara biće samo svedok

Gde je Kosta K. u optužnici protiv roditelja: Tužilac otkrio šta će biti sa masovnim ubicom iz "Ribnikara"
Strašne tragedije za 48 sati - Copyright 24sedam/Jelena Nikolić

Kosta K. u danas podignutoj optužnici protiv roditelja predložen je kao svedok. U detaljnoj analizi Višeg tužilaštva u Beogradu, jer je dečak (13) počinio delo i ne može da odgovara, pojaviće se na procesu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović u ulozi svedoka.

- Počinilac zločina nije krivično odgovoran. U optužnici protiv njegovih roditelja nalazi se na listi svedoka. I tokom istrage saslušan je kao svedok - objasnio je Nikola Uskoković, tužilac iz Višeg tužilaštva u Beogradu gostujući večeras u "Dnevniku" RTS-a.

Krivično neodgovorno dete, naveo je danas Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, počinilo je najgori zločin u istoriji zemlje. Nakon pet meseci tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv oca za krivično delo protiv opšte sigurnosti, obučavao je sina da rukuje vatrenim oružjem. Na optužnici je i majka Miljana Kecmanović, kao i Ratko Ivanović, predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Kosta K. je 3. maja ubio deset osoba u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i od tada je u posebnoj ustanovi gde je na posmatranju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike