"Overen" iz četvrtog puta: Ivana ubica jurio dok nije bio siguran da više ne diše

20.10.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Voždovčanin je hteo da izađe iz ilegalnih poslova, ali je ubijen u četvrtoj sačekuši

"Overen" iz četvrtog puta: Ivana ubica jurio dok nije bio siguran da više ne diše
Copyright MUP/YouTube/Rudar7

Ćira sa Voždovca preživeo je tri napada. Ostao je bez ruke, ali je i dalje smetao. Četvrti put Ivan Ćirić (38) ubijen je. Pred desetinama svedoka, na Banjici, vozač skutera sasuo je 20. oktobra 2017. u njega, ali i vozača Ivana Milićevića (31), ceo šaržer. 

Ćirić je ubijen usred dana u klasičnom mafijaškom napadu u Ulici Save Maškovića. Dvojica Ivana bila su u "pežou 207", u koloni na semaforu. Ubica im je prišao motorom i kroz prozor ispalio šaržer u glavu, i to naočigled stotinak zgranutih ljudi.

Meta napada plaćenog ubice bio je Ćirić. Sedeo je na mestu suvozača jer je u prethodnom napadu ostao bez leve ruke, a njegov prijatelj Ivan Milić je vozio "pežo". Bili su u koloni vozila, kada im je motociklista prišao sa leve strane i zapucao. Pucao je sa razdaljine od oko pola metra. Svi ispaljeni hici su pogodili Ćirića i Milića u glavu.

Precizni hici u glavu

Prvi hici su pogodili Ćirića, a zatim Milića. On je otvorio vrata i pokušao da pobegne, ali ga je ubica pogodio još jednom u glavu i vozač je pao mrtav. Sve je trajalo samo nekoliko sekundi. Ubica je zatim dodao gas i pobegao ka Ulice vojvode Stepe.

Policija je, tokom istrage, verovala da su u pozadini mafijaškog ubistva neraščišćeni računi, najverovatnije oko prodaje droge. Operativni podaci su pokazivali da je Ćirić više puta hapšen zbog sumnje da je prodavao drogu, a sumnjičio se i da je bio pripadnik "voždovačkog klana". Poslednji put je policija pretresla njegov stan i automobil u potrazi za narkoticima u akciji "Grom", januara 2014. godine.

Drugovanje na Voždovcu

Za svoga života, Voždovčanin je medijima pokazivao potvrdu da nikada nije bio osuđivan niti se protiv njega vodio neki sudski postupak. On, govorio je, samo radi u prodavnici sa sestrom. 

Ipak, za Ćirića se tvrdilo da je bio pripadnik "voždovačkog klana" i da je u vlasništvu imao kladionice. Navodno, često je bio viđana u društvu Miodraga Mije Baškalovića, jednog od preživelih iz filma "Vidimo se u čitulji". Sumnja se da je motiv likvidacije to što je želeo da izađe iz nelegalnih poslova.

Zato je pre smrti bio čak tri puta na meti nepoznatih napadača.

Hici, bomba, bomba

U blizini zgrade u kojoj je živeo, na njega je 2004. godine pucano iz automobila u pokretu. Oporavio se, iako je u bolnicu dovezen u kritičnom stanju. 

Drugi atentat preživeo je u novembru 2011. godine, kada je pod automobil koji je vozio njegov prijatelj postavljen dinamit. Paklena naprava eksplodirala je na uglu ulica Jovana Bjelića i Zaplanjske.

Na meti, poslednji put, pre nego što je ubijen, našao se 8. februara 2017. godine, kad je ispod "sitroena C4“ koji je vozio eksplodirala bomba, aktivirana daljinskim upravljačem, i tada je teško povređen. U ovom napadu je ostao bez leve ruke i zato je u trenutku smrti imao vozača, koji je takođe ubijen.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike