Pucač "kavačkog klana" pred sudijama: Došao sam u Sarajevo zbog određenih problema u Srbiji

11.10.2023

12:39

0

Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović se branili da su morali da se sklone iz Srbije

Pucač "kavačkog klana" pred sudijama: Došao sam u Sarajevo zbog određenih problema u Srbiji
Copyright MUP

Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koje su pripadnici MUP KS, u saradnji s Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), sredinom septembra uhapsili u "Kuli Sarajevo", došli su u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme od problema u svojoj državi, potvrdio je za “Avaz” Siniša Derganc, advokat iz Istočnog Sarajeva koji zastupa Jovanovića.

- Izjavili su da su imali određenih problema u Srbiji i ovde su se zato sklonili. Takva je njihova izjava, to uopšte nije tajna, to su izjavili i u Tužilaštvu - kaže advokat.

Jovanović i Dulović su u KP Zenica, nakon što im je Opštinski sud u Sarajevu odredio jednomesečni pritvor. U izveštaju Tužilaštva KS navodi se da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažna dokumenta BiH i da se sumnjiče za falsifikovanje dokumentacije.

- Oni su u pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata. Iz nekog razloga, zbog opasnosti od bekstva, sud je odredio pritvor, iako smo mi tvrdili da to nije neko posebno teško delo koje bi opravdavalo pritvor. Čekamo da se završi ta dokumentacija i mi ćemo u najskorije vreme podneti prijedlog za zaključenje nekog sporazuma za delo zbog kog su uhapšeni - navodi Derganc.

Advokat napominje da su, zbog svega što se pisalo po medijima, oni tražili poligrafsko testiranje.

- Zaista nemaju ništa s tim. To poligrafsko testiranje, međutim, niko nije želeo da obavi - podvukao je Derganc.

Jovanovića je u martu spomenuo Bojan Hrvatin, okrivljeni saradnik u postupku protiv klana Veljka Belivuka, i to u priči oko ubistva na Krfu. Tada su Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni u julu 2020, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Giba sa Karaburme. Jovanović se spominje i kao čovek koji je blizak narko-bosu Darku Šariću, kao i vođi "vračarske grupe" Nikoli Džoniju Vušoviću, koji je u bekstvu.

Darko Dulović je bio optužen za ubistvo Siniše Milića Bosketa 2018. godine na Autokomandi. Odlukom Apelacionog suda on je 17. juna ove godine oslobođen ovih optužbi. Ubijeni Milić je bivši pripadnik SAJ-a koji se potom bavio obezbeđivanjem ličnosti, a čuvao je i Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike