Mašina za ubijanje po očevom receptu: Kako je Kosta od "gloka" sa siluetama dogurao do masovnog ubice iz "Ribnikara"

10.10.2023

15:26

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo objavilo celokupni trening Koste K. koji mu je organizovao otac Vladimir

Mašina za ubijanje po očevom receptu: Kako je Kosta od "gloka" sa siluetama dogurao do masovnog ubice iz "Ribnikara"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Vladimir Кecmanović je sina, godinu dana pre 3. maja 2023. kada je dečak počinio masakr u "Vladimiru Ribnikaru", obučavao u Streljačkom klubu "Partizan praktikal šuting". Prve časove mu je dao u rukovanju vazdušnim oružjem i da gađa mete u obliku koncentričnih krugova.

- Učio ga je kako da stoji i diše. Otac je posle toga odobrio obuku za gađanje iz vatrenog oružja i to iz pištolja “glok”. Naravno, sve vreme je prisustvovao obuci - navodi se u optužnici protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i protiv direktora i instruktora pucanja iz Partizana.

Dva do tri meseca kasnije u istom streljačkom klubu Кecmanović je sina obučavao da rukuje, puni okvir i gađa u siluete ljudi iz pištolja “češka zbrojevka”. Ubrzo, tačnije 12. novembra 2022. godine odveo je dečaka u Etno selo Gostoljublje kod Mionice, gde je dečak pucao iz vazdušnog pištolja u koncentrične krugove.

Potom je 11. aprila ove godine ponovo dete odveo u isti streljački klub gde je pucalo u mete iz vatrenog oružja, i to pištolja “češka zbrojevka” i “ruger”, za koje poseduje odobrenje nadležnog organa za nabavljanje i držanje.

Njegov sin je 24. aprila pronašao pomenuto vatreno oružje i municiju koje se, umesto u metalnom sefu sa ključem, koji je Vladimir К. prethodno nabavio radi dobijanja dozvole nadležnog organa, nalazilo u dva plastična kofera koja služe za prenos oružja, a ne za njegovo bezbedno smeštanje i čuvanje, a koji koferi su se nalazili u jednom rancu crne boje.

Optužnica je napisana na 267 strana. Tužilaštvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, za majku Miljanu dve godine i šest meseci, a za predsednika i instruktora streljane po tri godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike