Blokirana imovina Zvicerovih vojnika! Zabrana za vile, bazene, šume i vinograde

06.10.2023

21:32

0

Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca

Blokirana imovina Zvicerovih vojnika! Zabrana za vile, bazene, šume i vinograde
Radoje Zvicer - Copyright Foto: Youtube/Ukrajinska policija

Podgorički Viši sud blokirao je imovinu u vlasništvu članova organizovane kriminalne grupe kavači ili njima bliskih osoba, zbog sumnje da je stečena nezakonitom delatnošću.

Sudija za istragu tog suda Suzana Mugoša, takvu odluku donela je postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) – da privremeno blokira imovinu okrivljenih u predmetu protiv okrivljenog Radoja Zvicera i drugih, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca. U bekstvu je, a policija navodno traga za njim.

Privremena mera zabrane raspolaganja, istovremeno stavljena je i na vinograde Milana Vujotića u podgoričkim Sadinama.

Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija
 

On važi za Zvicerovu desnu ruku.

“Privremena mera zabrane korišćenja i raspolaganja nepokretnosti uz zabeležbu zabrane doneta je ta … u odnosu na: Nekretnine evidentirane u Listu nepokretnosti 188 KO Podgorica I, u formalnom vlasništvu lica Vujotić Zorica, nekretnine evidentirane u Listu nepokretnosti 1 KO Bioče i to samo u odnosu na parcelu broj 29 – lokalitet ‘ispod Bršlanice’, na ime Vujotić Dragoljub Zorica, na kojoj parceli se nalaze stambeni objekti i bazen u izgradnji, čija izgradnja nije evidentirana u katastarskom operatu”, piše u rešenju.

Tom odlukom blokiran je i stan pod Goricom, garažno mesto, kao i kuća u izgradnji sa bazenom…

Kuće na Veljem brdu, je takođe blokirana odlukom Višeg suda. Ona je, kako piše u dokumentu, u formalnom vlasništvu osobe Seli Albert. Osim “glavne”, navodi se da mu je blokirana i pomoćna kuća od 77 i dvorište površine 303 kvadrata

Osim vinograda u Sadnima, tužioci su tražili i od suda dobili rešenje, da blokiraju Vujotićeve livade u Doljanima i dvorište kuće.

U Bogetićima je privremeno blokirano nešto više od 10.000 kvadrata šume u vlasništvu Rajka Perišića, a tom Nikšićaninu blokiran je i poslovni prostor u centru grada pod Trebjesom, ali i pašnjaci, njive i livade u Poviji.

Pod zabranu otišle čak i šume

U Kotoru su, u istom predmetu, blokirali šumu koja je u formalnom vlasništvu Dušana Jovanovića, ali i na delu puta koji pripada Jovanoviću.

Blokirana je i imovina koja je u formalnom vlasništvu Ilije Dapčevića – šuma i građevinska parcela u Dobroti. Tom Kotoraninu zabranjeno je da raspolaže i stanom od 42 kvadrata u Budvi.

U Dobroti je blokirano i nekoliko hiljada kvadrata pod šumom – u formalnom vlasništvu Petra Dubrete.

“…I putničko motorno vozilo marke ‘audi A8 6.3 W 12 Quatro’ (specijalno putničko vozilo), reg.oznake PG-FN692, crne metalik boje… formalno vlasništvo Đurović Ivana, jer postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom delatnošću”, piše u rešenju suda.

Foto: MUP
 

Viši sud je, na zahtev SDT-a, blokirao i imovnu u Veljem Brdu, koja je u “formalnom vlasništvu lica Seli Alberto, jer postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom delatnošću”.

Njemu je blokirana kuća površine 92 kvadrata, pomoćna od 77 kvadrata i dvorište površine 303 metra kvadratna.

“Privremena mera obezbeđenja može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću. Žalba ne zadržava izvršenje rešenja”, piše u odluci suda.

Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca…

Na ubistvu škaljaraca "radili" policajci, vojnici, tužioci

Prema tvrdnjama tužilaštva, za njegovu kriminalnu ekipu, koja je sejala smrt crnogorskim i ulicama više država Evrope, radili su i policajci, pripadnici Vojske Crne Gore, tužioci, spasioci…

Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega i više desetina pripadnika njegove kriminalne ekipe, vode se postupci zbog – pripreme likvidacije škaljaraca Milića Minje Šakovića, u februaru 2021. godine, ali i za planiranje ubistava vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.

Nedavno je podneta optužnica protiv 31 člana te kriminalne grupe – zbog ubistava škaljaraca Mila Radulovića zvanog Kapetan i Damira Hodžića, i Baranina Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije.

Do saznanja o njihovim krvavim poslovima istražitelji su došli nakon što im je Europol dostavio prepiske sa kriptovane Skaj aplikacije, na kojoj su pronašli i njegovu saradničku mrežu među policajcima.

“Ja mislim da će ovaj Zvicer da vam je*e majku svima za ovo što ste ga ranili tu pred familijom, mislim da će džigerice da vam vadi, da suši na Njeguše”, poručivao je uhapšeni bezbjednjak Petar Lazović uhapšenim “škaljarcima” dok je, istovremeno saradnicima iz sebi bliskog klana odavao službene informacije o pripadnicima druge kriminalne organizacije…

Prema jednoj, od nekoliko predatih optužnica, policijskim informacijama koje je delio Zviceru, Lazović je omogućio Zvicerovoj ekipi da uklanja tragove nakon izvršenih zločina, ali i da priprema napade na članove suprotstavljene kriminalne grupe.

Bonu svideo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike