Prve slike hapšenja "Balkanskog kartela" u Brazilu: Uz vođu iz Srbije uhapšeni i Crnogorci

06.10.2023

14:53

0

Autor: 24sedam

Brazilska policija izdala čak 41 nalog za pretres i oduzimanje

Prve slike hapšenja "Balkanskog kartela" u Brazilu: Uz vođu iz Srbije uhapšeni i Crnogorci
Copyright Foto/Polícia Federal/Divulgação

U hapšenji u Brazilu, tokom razbijanja "Balkanskog kartela", pored vođe Srbina uhapšena su još dvojica Crnogoraca. Ostalih 13 privedenih su državljanin Brazila.

U okviru ove akcije, sprovedene u koordinaciji sa Evropolom, Federalna policija je izvela akcije u Sao Paulu, Seari, Parani, Rio Grandeu i Santa Katarini. Ukupno je doneto je 17 naloga za preventivni pritvor, četiri naloga za privremeni, kao i 41 nalog za pretres i oduzimanje. Sudski nalozi su, takođe, izdati za zaplenu imovine i blokadu bankovnih računa.

Nakon godinu i po dana zajedničkog napornog rada policija sa obe strane Atlantskog okeana, brazilska policija je juče izvršila je pretres na više lokacija i uhapsila 16 osoba, od kojih su neka, kako se sumnja, bili povezana sa kriminalnom organizacijom "Primeiro Comando da Capital". 

Srpski državljanin uhapšen zbog sumnje da je bio organizator ove grupe sumnjiči za organizovanje brojnih pošiljki narkotika između dva kontinenta. Postoje osnovi sumnje, da je uhapšena organizovana kriminalna grupa bila povezana sa zaplenama kokaina iz aprila i avgusta 2022. godine, kada je zaplenjeno 5,7 tona u Zelenortskim ostrvima i 1,3 tone kokaina u Brazilu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike