Danski političar prao novac od kokaina: Kroz autobuse "Top Turista ApS" uzimao procenat od 1,6 miliona evra

06.10.2023

13:38

0

Autor: 24sedam

Dragan Popović, lokalni danski političar srpskog porekla, pomagao u pranju skoro 12 miliona kruna (oko 1,6 miliona evra)

Danski političar prao novac od kokaina: Kroz autobuse "Top Turista ApS" uzimao procenat od 1,6 miliona evra
Copyright Printscreen/Youtube/Marko Sipka

Dragan Popović, lokalni danski političar srpskog porekla, tereti se za pranje skoro 12 miliona kruna (oko 1,6 miliona evra)!

Danski mediji izvestili su da je Popović, inače član gradskog veća u Hilerodu na severu zemlje, optužen zajedno sa članom porodice da je pomagao u pranju nelegalno zarađenog novca od prodaje narkotika i zadržao oko dva procenta sume, odnosno 250.000 danskih kruna.

Optužnica protiv Popovića povezana je sa suđenjem dvojici braće iz Srbije, koji se terete za vođenje kriminalne mreže i šverc najmanje 769 kilograma kokaina u Dansku. Prema saopštenju policije, novac dobijen prodajom kokaina iz Danske je prevezen autobusima Popovićevog preduzeća "Top Turist ApS".

Ova kriminalna aktivnost se odigrala od jula 2019. do februara 2022. godine, a policija je došla do inkriminišućih saznanja zahvaljujući pristupu šifrovanom servisu za razmenu poruka Skaj.

Popović je član konzervativno-liberalne stranke Venstre, koja je zauzela drugo mesto na parlamentarnim izborima, a potom ušla u koaliciju sa pobednicima izbora, socijaldemokratama premijerke Mete Fredriksen.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike