Pretresi na Jahorini: Potera za dvojicom kopača tunela ispod suda u Podgorici (FOTO)

06.10.2023

10:05

0

Autor: 24sedam

Potera po informacijama policije Crne Gore za osumnjičenim državljanima Srbije

Pretresi na Jahorini: Potera za dvojicom kopača tunela ispod suda u Podgorici (FOTO)
Policija Republike Srpske - Copyright Profimedia

Bosna i Hercegovina je u fokusu crnogorskih istražitelja ovih dana jer proveravaju da li se tamo kriju osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, piše danas portal RTCG.

Prema informacijama iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je u BiH više od dvojice osumnjičenih, za koliko se pouzdano zna da su prešli granični prelaz Šćepan Polje 11. septembra. Pripadnici MUP-a RS pretresli su nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi se utvrdilo da li se osumnjičeni za kopanje tunela kriju na tom području, ali zasad niko nije uhapšen. Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege u BiH da su dvojica osumnjičenih pobegli na teritoriju te države.

FOTO TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ/Pixabay
Na listi osumnjičenih četvorica državljana Srbije

Druga dvojica su, saopšteno je ranije, prešli u Srbiju ali se ne isključuje da su kasnije i oni prešli na teritoriju BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je prošlog meseca da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32). On je tada i pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Portal piše i da traje potraga za ženom koja je pomagala osumnjičenima. U pitanju je Katarina Baćović. Navodno, istražitelji proveravaju da li je i zloupotrebila predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, inače zaposlena u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike