Magnumi, "tetejci", puške: Isplivao šokantan spisak oružja odnetog iz depoa suda u Podgorici (FOTO)

27.09.2023

09:51

0

Osumnjičena grupa četiri dana iznosila dokaze

Magnumi, "tetejci", puške: Isplivao šokantan spisak oružja odnetog iz depoa suda u Podgorici (FOTO)
Copyright Foto MUP

U depo Višeg suda u Podgorici provaljeno je 8. septembra, a lopovi su materijalne dokaze iz te prostoriji iznosili do 11. septembra, utvrđeno je istragom podgoričkog tužilaštva i policije, saznaju crnogorski mediji.

Dosad je istragom utvrđeno da su, u tom periodu, ušli u prostorije depoa, u kojem su pregledali i ispreturali više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci. Oni su, takođe, obili kancelariju sa oružjem.

Spisak kopača

Tužilac Marko Mugoša doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog Podgoričanina Predraga Mirotića (32), ali i četvorice begunaca iz Loznice - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, kopali tunel do sudskog depoa. Pod istragom je Kristina Baćović iz Podgorice, čija majka radi kao upravnica sudske pisarnice.

Iz depo je odneto - revolver "CZ’ model 83/84 kalibra 357", "magnum", fabrički broj 67**2, pištolj "zastava" kalibra 6,35, fabrički broj E*******0, pištolj "CZ" model M57, kalibra 7,62, fabrički broj C-****2, pištolj-revolver marke "LANHAM MK III magnum 357 CTG", fabrički broj 9****L, pištolj - revolver "magnum 357 - SMITH WESSON", fabrički broj D*****5, model 13-1 i puška "BAIKAL" broj H***2, lovačka puška "BAIKAL" model IJ-27E, fabrički broj 1***0, pištolj "Rr-51 POLICE", kalibra 7,65 mm, fabrički broj 6****4 i pištolj "CZ" model M 70, kalibra 7,62 mm, izbrisanog fabričkog broja.

Printscreen/Instagram/dritanabazovic
Grupa je četiri dana bila u depou

Iz predmeta, koji se vode pred Višim sudom, u nameri sprečavanja i otežavanja dokazivanja, krimi-ekipa ukrala je i pištolj "Zoraki" M 906B kalibra 7,65 mm i šest metaka u okviru, zatim "broving" fabričkog broja Y***7, još jedan NN marke i broja kalibra 7,65 mm, zatim "CZ", model 75 LUGER, fabričkog broja 6**9, “CZ” model 57 kalibra 7,62 mm bez fabričkog broja...

Iz tih predmeta ukraden je i "Valter Creed" kalibra 9 mm, sa kog je mehanički uklonjen fabrički broj, zatim "GLOK" fabričkog broja B*****4, “CZ” model 57 kalibra 7,62 TT na kom je uništen fabrički broj. Na listi je i "CZ PARA", kalibra 9 mm, fabričkog broja 6***6 i puške "Crvena zastava" kalibra 223 reming, fabričkog broja 1***7”.

Oružje su, tvrde istražitelji, kroz prethodno napravljeni tunel 11. septembra odneli sa sobom do podruma, a zatim ga smestili u kofere i najlonske kese i sa sobom ih odvezli taksi vozilom do stana na Zabelu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike