Otkrivamo tajnu kopača tunela: Kako je kralj ekstazija od nesuđenog "zemunca" završio sa "kavčanima"

23.09.2023

19:00

0

Autor: 24sedam

Od kralja ekstazija i nesuđenog člana "zemunskog klana" završio među "kavčanima"

Otkrivamo tajnu kopača tunela: Kako je kralj ekstazija od nesuđenog "zemunca" završio sa "kavčanima"
Copyright Profimedia

Odbegli kopač tunela Milan Marković (53) ima najdeblji kriminalni dosije među članovima grupe koja je upala u depo podgoričkog Višeg suda i pokrala ključne dokaze u procesima, koji se vode protiv pripadnika "kavačkog" klana Radoja Zvicera.

FOTO TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ
Crnogorski ministar Filip Adžić pokazuje fotografiju begunca Markovića

Marković je rodom iz sela Runjani kod Loznice. Odatle su, logično, i njegov sestrić Veljko (32), kao i Vladimir Erić (32), dok je četvrti kopač Dejan Jovanović (30) iz Loznice. Marković je početkom ovog veka počeo da se uzdiže u kriminalnim vodama. 

Nesuđeni član "zemunskog" klana

Prvo se doselio u Zemun. Živeo je u Bačkoj ulici, koja je nedaleko od Šilerove odakle je vladao zemunski klan Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Marković je radio isključivo sintetičke droge jer njima nije upadao u posao komšija iz "zemunskog" klana, koji su bili neprikosnoveni u prodaji heroina i kokaina. 

Printscreen/MUP
Šef "zemunskog" klana Dušan Spasojević Šiptar

Tako se mladić iz Runjana držao unosnog biznisa za ekstazije. Čak su ga nazivali nesuđenim kraljem ekstazija iz Holandije. 

Marković je kao diler ove sintetičke droge i uhapšen 29. decembra 2003. godine dok se pripremao za novogodišnju noć u beogradskim diskotekama. Uhapšen je u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) MUP-a Srbije. 

Ekstazi iz Roterdama od 150.000 evra

Zaplenjeno mu je i 50.000 tableta ove opojne droge, a se su bile "brendirane" logom "micubišija", u roze i plavoj boji. Ukupna težina zaplenjene droge je bila 10 kilograma, a na crnom tržištu njena vrednost je u to vreme iznosila oko 150.000 evra.

Drogu je krijumčario iz Roterdama, a obično je imao pošiljke od 5.000 do 6.000 tableta. Ekstazi je dilovao mladima po beogradskim klubovima.

Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija
Šef "kavčana" Radoje Zvicer

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić juče Markovića i zvanično povezao sa obijanjem depoa Višeg suda u Podgorici. Fotografiju ovog kopača tunela povezao je sa sinovcem Veljkom (32), komšijama Vladimirom Erićem (32) i Dejanom Jovanovićem (30), kao i saučesnicom Podgoričankom Kristinom Baćović. Crnogorka im je, sa lažnom ličnom kartom, iznajmila stan iz kog su kopali do dopoa, a majka joj je upravnica sudske pisarnice.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike