Nove informacije o aferi "Tunel": Svi osumnjičeni pobegli u BiH, potraga za njima u toku, pod lupom je posebno - ona

27.09.2023

18:01

0

Protiv četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, rekao je Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore

Nove informacije o aferi "Tunel": Svi osumnjičeni pobegli u BiH, potraga za njima u toku, pod lupom je posebno - ona
Copyright FOTO TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ/Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da je dostavilo podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".


"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta 'Tunel' dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu", naveli su iz ministarstva za RTCG.

Osumnjičeni su, nakon otkrivanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi veruju da je deo njih prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija proverava da li je Katarina Baćović, zaposlena u pisarnici Višeg suda, koja je pomagala kopačima tunela, zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka.
Printscreen/TV Vijesti
 


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni.

Protiv četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično delo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike