Nova presuda za otmicu iz Stare Pazove: Dečaka (13) držali vezanog 20 sati

28.09.2023

09:34

0

Vođa otmičara odmah poslat na izdržavanje kazne

Nova presuda za otmicu iz Stare Pazove: Dečaka (13) držali vezanog 20 sati
Copyright Wikipedia

Viši sud u Sremskoj Mitrovici na ponovljenom suđenju za otmicu iz 2019. dečaka Petra M. iz Stare Pazove osudio je četvoricu otmičara na ukupno 22,5 godine zatvora.

Ovo je drugo suđenje jer je prvu presudu po kojoj su četvorica otmičara bili osuđeni na ukupno 28 godina ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu.

Na ponovljenom suđenju četvorica optuženih su ponovo proglašeni krivim. Marko Jovišić (58) je osuđen na sedam godina, dok su Lazar Jovišić (22) i Aleksa Mrđa dobili po pet i po godina zatvora, dok je najmlađi Nikola Jovišić (21) koji je u vreme otmice bio maloletan osuđen na četiri i po godine maloletničkog zatvora. 

Lazar i njegov sin Nikol, kao i Aleksa Mrđa, oteli su 27.oktobra 2019. tada trinaestogodišnjeg Petra M. u centru Stare Pazove, i dvadesetak sati ga držali u zatočeništvu u napuštenoj vikendici, a uhapšeni su pre nego što su tražili novac od dečakovih roditelja.

Tokom prvog i sada tokom drugog suđenja utvrđeno je da je ova četvorka htela da otme i Petrovog brata Aleksandra ali nisu uspeli. 

Odlukom suda, Jovišić je odmah nakon izricanja presude iz pritvora upućen na izdržavanje kazne dok je sud Lazaru i Aleksi ukinut pritvor i ostatak kazne odslužiće u kućnom zatvoru uz nanogicu.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Intormer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike