Srpkinja na Malti lažno prijavila otmicu! Šokantan niz prevara se otkriva nakon što je prijatelj uleteo u policiju s njenom slikom

14.07.2023

22:54

0

Nakon što je lažirala otmicu, našla se pred sudom, a detalji procesa su sada objavljeni u medijima

Srpkinja na Malti lažno prijavila otmicu! Šokantan niz prevara se otkriva nakon što je prijatelj uleteo u policiju s njenom slikom
Policija sa Mlate - Copyright Profimedia

Ivana S. (44) iz Srbije suočava se s optužbama za pokušaj prevare koji se dogodio na Malti. Nakon što je lažirala otmicu, našla se pred sudom, a detalji procesa su sada objavljeni u medijima.

Incident je otkriven kada je njen prijatelj u panici dotrčao u policijsku stanicu i prijavio otmicu. Tvrdio je da mu je Ivana poslala fotografiju na kojoj su joj usta zatvorena i da ima vidljive povrede i tragove krvi na licu. U poruci je navela da je oteta i da joj je potreban novac za otkup, izjavio je policijski inspektor Kristijan Kauči tokom suđenja. Policija je odmah reagovala i uputila patrolu u njenu stan. Policajci su pronašli Ivanu kako spava u krevetu zajedno sa nećakom, a nisu primetili povrede na njenom licu.

Ivana je tvrdila da nema pojma o čemu se radi i da joj je telefon ukraden. U tom trenutku, ona nije bila osumnjičena, ali joj je policija naložila da se javi u stanicu sledećeg jutra, što ona nije učinila.

Klupko prevare na Malti počelo je da se odmotava kada je njen prijatelj, koji je sve prijavio, izjavio da joj je prethodno dao 3.000 evra kada mu je rekla da su otmičari kidnapovali njenu 20-godišnju nećaku i da traže otkupninu.

Pixabay
 

Nakon razgovora s pomenutom nećakom, policija je otkrila da to nije istina.

Nakon dobijanja naloga, policija je uhapsila Ivanu i izvršila pretres njenog radnog prostora i stana u kojem je boravila.

Tokom saslušanja, Ivana je izjavila da su pre dolaska policajaca u njen stan ušla dvojica muškaraca kojima nije želela otkriti identitet i da su joj pretili otmicom, nakon čega je "popila tabletu da se smiri" i otišla da spava.

Ivana je sada optužena za lažiranje dokaza i korišćenje elektronskih komunikacija za pretnje i iznudu novca.

Uprkos tvrdnji da joj je pasoš ukraden, sudija je odbio zahtev njenog advokata za puštanje uz kauciju, a određeno joj je zadržavanje.

Na suđenju se Ivana izjasnila da nije kriva po optužbama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike