Otmičari kao lažni policajci: Ovako su se branili kidnaperi Nemca (VIDEO)

25.08.2023

15:26

0

Autor: 24sedam

Žrtvu zaustavili i predstavili se kao policajci

Otmičari kao lažni policajci: Ovako su se branili kidnaperi Nemca (VIDEO)
Copyright MUP printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Nebojša V. (58), Žarko V. (34) i Jovica M. (58) zbog sumnje da su 20. avgusta u Zemunu oteli nemačkog državljanina R.E, tri dana ga držali na više lokacija i od njegove porodice tražili 35.000 evra za njegov otkup.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenima odredi pritvor. Svoj trojici osumnjičenih se naredbom o sprovođenju istrage na teret se stavlja otmica, a Nebojši V. i Žarku V. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su od 20. do 23. avgusta osumnjičeni na više lokacija u Beogradu i Šidu silom i obmanom odveli i zadržali R.E. i pretili ubistvom, u nameri da od njega i njegove porodice iznude 35.000 evra. sve vreme, sin i otac, Žarko V. i Nebojša V, imali su pištolj.

Najpre je Jovica M. znajući da je oštećeni dobrog imovinskog stanja i da mu roditelji šalju novac iz inostranstva, dogovorio sa drugom dvojicom osumnjičenih da otmu R.E. Zato im je Jovica M. predao automobil "pasat". Zatim je 20. avgusta, oko ponoći, kada se oštećeni svojim vozilom kretao iz pravca Zemuna, Žarko V. zaustavio njegovo vozilo, tako što je stajao pored "pasata" na kojem je celom dužinom pisalo "Policija" i na engleskom jeziku od oštećenog tražio ličnu kartu, radi navodnog legitimisanja.

Dok je oštećeni tražio ličnu kartu, Žarko V. ga je silom izvukao iz vozila, vezao mu ruke iza leđa, stavio mu kapu na glavu, oduzeo mobilni telefon i ubacio ga u vozilo kojim je upravljao Nebojša V. Oštećenog su vezanog odvezli i držali na više lokacija, između ostalog i u mestu Jamena, kod Šida, gde su ga više puta udarili i tražili da izdvoji bitne kontakte iz svog mobilnog telefona kako bi ih obavestio da je otet i da za njegov otkup pripreme 35.000, evra.

Oteti čovek je kontaktirao devojku kako bi ona prikupila novac od njegove porodice, a dva dana kasnije dogovorena je primopređa, koja nije izvršena. Osumnjičeni su sledećeg dana više puta telefonom zvali devojku i pretili joj da će R.E. "rešiti" jednim metkom ukoliko im ona ne donese novac, pa je Žarko V. iz vatrenog oružja ispalio dva projektila blizu oštećenog. Kako se ona, niti bilo ko drugi, nije javio da je novac za otkup oštećenog spreman, osumnjičeni su ga vezanog ubacili u prtljažnik "pasata", nakon čega ih je zaustavila policija i uhapsila ih.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike