Ašovom ubio komšiju: Ocu s vrata priznao zločin, a na saslušanju tvrdio da se ničeg ne seća jer je popio šaku lekova!

25.09.2023

08:00

0

Aleksandar Mišić usmrtio je prijatelja svog oca Dragoslava Stevića u njegovoj kući

Ašovom ubio komšiju: Ocu s vrata priznao zločin, a na saslušanju tvrdio da se ničeg ne seća jer je popio šaku lekova!
Aleksandar Mišić - Copyright YouTube/RTV Mag

Golubačko selo Barič pre tačno godinu dana potresao je stravičan zločin. Dragoslav Stević (62), koga su svi zvali Marko,ubijen je u svojoj porodičnoj kući. Udarcima ašovom, Stevića je usmrtio sin njegovog prijatelja i komšija Aleksandar Mišić (25), poznatiji kao Tota. Sudski veštaci Mišića su proglasili uračunljivim u trenutku zločina, a presuda još nije izrečena.

Svirepo ubistvo dogodilo se 24. septembra prošle godine u večernjim satima. Aleksandar je, kako se navodi u optužnici, nakon svađe Dragoslavu zadao više udaraca ašovom i naneo mu teške telesne povrede zbog kojih je Stević preminuo na putu do Doma zdravlja u Golupcu.

Za zločin se, navodno, saznalo kada je Aleksandar, pošto je ašovom izudarao komšiju, otišao kući i s vrata rekao ocu šta je uradio, posle čega je stariji Mišić pozvao policiju i Hitnu pomoć. Aleksandar je potom uhapšen. 

Na saslušanju u tužilaštvu Mišić se branio da se ničega ne seća.

- Ne sećam se da sam počinio delo za koje se teretim jer sam ranije tog dana popio veću količinu lekova - rekao je Aleksandar u tužilaštvu, posle čega mu je određen pritvor i upućen je na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Tražen zbog nasilja u porodici

Za Aleksandrom Mišićem, kako se moglo čuti posle zločina, bila je raspisana potraga zbog nasilja u porodici, a dovođen je i u vezu sa krađama u Požarevcu, ali nikada nije osuđivan.

YouTube/RTV Mag
Ilustracija

- Aleksandar je višegodišnji prestupnik. Selo je bilo u strahu od njega, jer je poznat kao višegodišnji zavisnik od narkotika. Zna se i da preprodaje drogu, pljačka... Dva puta je do sada upućivan na lečenje, ali nije išao. Trenutno je za njim bila raspisana poternica zbog teškog krivičnog dela počinjenog u okolini Kučeva - ispričao je novinarima posle ubistva jedan meštanin Bariča.

Prema njegovim rečima, Aleksandar je zbog problema sa drogom rasturio svoju porodicu.

- On kada je pod dejstvom droge postaje nenormalno agresivan, razbija sve i napada. Zbog toga su ga majka i sestra napustile i otišle u Nemačku, a on je ostao ovde sa ocem. Više od pet prijava za nasilje u porodici ima - objasnio je meštanin, i dodao da je zbog konstantnog maltretiranja, godinu dana ranije, Aleksandra ostavila nevenčana supruga sa kojom ima sina.

Meštani su bili šokirani ovim ubistvom. Ispričali su da se Dragoslav družio sa Aleksandrovim ocem, a da su kobnog dana u više navrata videli Aleksandra i Dragoslava zajedno. 

Stalno pijan i drogiran

- Dragoslav je voleo da popije, ali nikada nije bio pijan, dok je Aleksandar stalno bio pod dejstvom narkotika i alkohola. Verujem da nije postojao razlog da ubije Marka nego mu je bio pomućen razum od sve te hemije u mozgu - rekla je jedna meštanka za medije.

Facebook
Aleksandar Mišić

Stević je, prema kazivanju žitelja Bariča, bio cenjeni majstor u selu i svi tvrde da je bio divan čovek. Majstor Marko je, kako tvrde, bio vrstan zidar, majstor svog zanata.

- Ubijenog smo svi u selu zvali Marko, tako ga je nazvala njegova baba i taj nadimak mu je ostao. Mnogo je bio dobar, svi u selu žalimo za njim. Živeo je sam, a ovaj što ga je ubio, za njega niko od nas nema nijednu dobru reč da kaže - pričali su meštani.

Neki od njih rekli su da je Stević jedno vreme navodno živeo sa majkom uhapšenog mladića, pa ne znaju da li se tu krije motiv zločina. O motivu se samo spekuliše, jer niko i ne sluti zašto se zločin dogodio.

Ovo ubistvo nije prvo koje se poslednjih godina dogodilo u Bariču. Pre šest godina, austrijski penzioner Božidar Dačić (77), nakon porodične svađe oko imovine, hicima iz pištolja ubio je sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šuraka Pavla Živkovića (78), a snaju Goricu (55) teško ranio, posle čega je presudio sebi u crkvenoj porti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike