Meštani u neverici nakon ubistva u Golupcu: "Ovaj što ga je ubio, za njega niko od nas nema nijednu dobru reč da kaže"

25.09.2022

20:47

0

Motiv ovog zločina još uvek nije poznat

Meštani u neverici nakon ubistva u Golupcu: "Ovaj što ga je ubio, za njega niko od nas nema nijednu dobru reč da kaže"
Aleksandar Mišić - Copyright YouTube/RTV Mag/Facebook

Policija u Golupcu uhapsila je A. M. (25) iz Bariča, zbog postojanja osnovane sumnje da je 24. septembra ubio D. S. (62), takođe iz ovog sela.

Prema zvaničnom saopštenju Policijske uprave Požarevac, ubistvo se dogodilo u večernjim satima, u kući ubijenog čoveka.

Osumnjičeni je, nakon svađe, muškarcu starom 62 godine, zadao više udaraca predmetom nalik na ašov, nanevši mu teške telesne povrede od kojih je ovaj preminuo prilikom transporta do Doma zdravlja u Golupcu, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Motiv ovog zločina još uvek nije poznat, jer je istraga u toku. Motiv nije poznat ni meštanima koji su šokirani ovim ubistvom.

- Ubijenog smo svi u selu zvali Marko, tako ga je nazvala njegova baba i taj nadimak mu je ostao. Mnogo je bio dobar, svi u selu žalimo za njim. Živeo je sam, a ovaj što ga je ubio, za njega niko od nas nema nijednu dobru reč da kaže - rekli su nam meštani.

Neki kažu da je ubijeni jedno vreme živeo sa majkom uhapšenog mladića, pa ne znaju da li se tu krije motiv zločina.

Ovo ubistvo nije prvo koje se poslednjih godina dogodilo u Bariču. Pre pet godina, austrijski penzioner Božidar Dačić (77), nakon porodične svađe oko imovine, hicima iz pištolja ubio je sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šuraka Pavla Živkovića (78), a snaju Goricu (55) teško ranio, nakon čega je izvršio samoubistvo u crkvenoj porti.

Nije u pitanju koristoljublje?

Meštani kažu da ubijeni D. S. nigde nije radio, jer je bio nesposoban za rad. Oni pretpostavljaju da kod sebe nije mogao da ima neku veću svotu novca, niti bilo šta vredno u kući, na brdu, gde je živeo, pa ne veruju da bi koristoljublje moglo biti motiv zločina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike