Uzavrelo zbog komšinice iz Surduka: Belivuk zanemeo, Miljković glumi istražitelja

22.09.2023

16:23

0

Autor: Mi. S.

"Da je pričala sa Veljkom Belivukom, ona bi odmah zanala da je to Veljko Belivuk", tvrdi Marko Miljković

Uzavrelo zbog komšinice iz Surduka: Belivuk zanemeo, Miljković glumi istražitelja
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printscreen

Verica Predić, komšinica kuće u Surduku, koja je zatekla Veljka Belivuka i druge optužene kako spaljuju telo Gorana Mihajlovića u vikendici u Surduku, svedočila je danas na suđenju klanu. Posle njenog svedočenja, za reč se javio Marko Miljković, kako bi izneo primedbe i pomenuo je svedoka saradnika Nikolu Spasojevića.

- Sećate se Spasojevićeve i moje rasprave o vatri, sad smo čuli da je to neka vatrica, nije bilo ćumura, nije bilo "golfa 6". Spasoejvić nije mogao da odredi gde je bila vatra, ali smo uspeli slikama da ga nateramo da se izjasni. Svedok kada je rekla ivica, ona misli na padinu, na metar i po-dva od nje, a Spasojević je rekao 15 metara. Spasojević je rekao da nije premeravao vatru i da je bila velika, a sad smo čuli da nije bila velika i da je bila uobičajena vatrica - rekao je Miljković, tvrdeći da se iskaz svedoka saradnika Nikole Spasojevića i svedokinje razlikuju.

Jemstvo od 50.000 evra

Advokat Dalibor Katančević, branilac Nemanje Lakićevića, predložio je sudu 50.000 evra kao jemstvo za svog klijenta. Sud je, međutim, to odbio. 

On je dodao da je Spasojević rekao da se krio iza šupe, a da svedok nije pomenula da postoji šupa.

- Da je pričala sa Veljkom Belivukom, ona bi odmah zanala da je to Veljko Belivuk, ne bismo morali ni da radimo prepoznavanje kako se radi po zakonu. Spasojević je ispričao da smo rekli "dobro je da nije videla, morali bismo i nju da ubijemo". Svedokinja je bila dovoljno blizu da vidi da li je u pitanju telo ili ne. Ne stoji Spasojevićeva teza da smo palili čoveka, a ni da smo bili tamo - dodao je.

Istakao je i da je Spasojević rekao da se 2019. pored gradila kuća, a žena je rekla da se gradila kasnije.

- Spasojević je gledao fotografije, pa je rekao da se tada gradilo velelepno zdanje. Čuli smo od svedoka da nije. On ne zna da je stara kuća kuća od tog placa. Da je navodno išao s nama, znao bi. Rekao je da je Belivuk imao ključ, a svedokinja je juče rekla da nije ni bilo ključa - zaključio je Miljković.

Traže automobile

Branioci Filipa Ivanovskog, Vlade Georgijeva i Mijata Simeunović zatražili su da im se ukinu mera zabrane napuštanja boravišta. Advokat Sanja Ćeriman predložila je sudu i da se Vladi Georgijevu vrate automobili koji su privremeno. Tužilaštvo se usprotivilo svim ovim zahtevima.

Interesantno je da Veljko Belivuk koji je prema tvrdnjama svedoka saradnika Spasojevića tada razgovarao sa Vericom Predić, nije imao pitanja za nju.

Optuženi i advokati potom su izneli procesne predloge, pa je sudsko veće odredilo pauzu, kako bi odlučilo o njima.

Sudsko veće vratilo se u sudnicu i saopštilo je da je usvojen predlog advokata Filipa Ivanovskog, Vlada Georgijeva da bez odobrenja suda ne mogu ubuduće da napuste teritoriju Srbije. U odnosu na ostale, predlozi su odbijeni.

Spojen je postupak u odnosu na Nemanju Đurića, Senada Rešovića, Dragan Mitrovića, Aleksu Šejića, Aleksu Stošića, Marka Budimira, Vladimira Greka, Marka Andrića, Miloša Budimira i Dejana Tešića koji su ranije otkazali punomoćja advokatima, pa je postupak protiv njih bio razdvojen.

Sledeće suđenje zakazano je za 30. i 31. oktobar i 2. i 3. novembar.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike