Nastavak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazan za drugu polovinu juna!

01.06.2023

10:03

0

Sudi im se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje

Nastavak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazan za drugu polovinu juna!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Specijalnom sudu u Beogradu za 20. jun zakazan je nastavak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Suđenje je osim za 20. jun zakazano i za 22, 27, 28, 29. i 30 . jun, kao i za 5. i 6. jul, 28, 29. i 31. avgust i 1.septembar.

Branioci optuženih su na suđenju početkom maja tražili izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu, koji je Apelacioni sud odbacio s obzirom da Aleksandar Stepanović više nije predsednik tog suda.

Tražili su izuzeće sudskog veća i tužilaca koji postupaju u ovom predmetu, kao i Glavnog tužioca za organizovani kriminal. Svi zahtevi su odbijeni, a kako je obrazložio Apelacioni sud odbijeni su jer razlozi koji su istaknuti ne predstavlljaju razoge za izuzeće već se odnose na upravljanje postupkom.

Na prethodnom suđenju izlaganja su završili svi okrivljeni-saradnici i trebalo bi da počnu svedoci sa iskazima. Organizovanoj kriminlanog grupi se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike