Snimci ubistva "kavčanina" zaplenjeni tokom hapšenja Belivuka: Otkriveno zašto su gledali likvidaciju!

21.09.2023

18:10

0

Autor: Mi. S.

Goran Mihajlović, ptva žrtva klana, dovođen u vezu sa likvidacijom Davorina Baltića na Vračaru

Snimci ubistva "kavčanina" zaplenjeni tokom hapšenja Belivuka: Otkriveno zašto su gledali likvidaciju!
Snimak ubistva Davorina Baltića - Copyright YouTube/Printscreen

Davorin Baltić (41), inače visokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana", ubijen je prvog dana 2018. godine na Vračaru, a snimak njegovog ubistva došao je u posed klana Veljka Belivuka koji je grupi zaplenjen prilikom hapšenja. Ovo je samo jedan od pročitanih dokaza na današnjem suđenju klanu.

Kako se ranije spekulisalo, grupa je snimak Baltićevog ubistva pregledala kako bi utvrdili ko su njegove ubice, a danas se na suđenju klanu Veljka Belivuka govori i o tome, budući da je Baltićevo ime više puta pomenuto u razgovoru o Goranu Mihajloviću, prvoj žrtvi Belivukovog klana.

Treći svedok-saradnik u ovom postupku, Nikola Spasojević je tokom svog izlaganja pomenuo i Davorin Baltića. Kao jedan od likvidatora osumnjičen je Damir Hadžić, a Spasojević je tada izjavio da se kao drugi egzekutor pominjao upravo Goran Mihajlović.

Damir Hadžić je, da podsetimo, ubijen na Krfu u leto 2020. godine zajedno sa Alanom Kožarom, a Spasojević je tokom iscrpnog svedočenja govorio i o pripremama za tu likvidaciju u kojoj je, po sopstvenom priznanju, učestvovao sa Veljkom Belivukom.

Advokat Ivan Ninić: Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

Spasojević: Pominjan je u kontekstu da je jedan od dvojice učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Ninić: Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

Spasojević: Ne.

Takođe na današnjem suđenju je advokat Ivan Ninić pomenuo ponovo Baltićevo ime i dostavio lekarsku sokumentaciju za Mihajlovića čiju porodicu zastupa kao oštećenu.

- Ovde je bilo reči o poznanstvu Nuždića (prim. aut. Aleksandar Nuždić, svedok o ubistvu Gorana Mihajlovića) sa pokojnim Davorinom Baltićem. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića, to su neproverene i netačne informacije. Doneo sam dokumentaciju, on je imao hiruršku intervenciju 24.12. 2017. i otežano se kretao - rekao je Ninić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike