Dadilja o hirurgu nasilniku: Njihov brak je idealan

14.09.2023

13:12

0

Svedoci danas pričaju o hirurgu sa VMA

Dadilja o hirurgu nasilniku: Njihov brak je idealan
Potpukovnik Ostojić osumnjičen za nasilje nad suprugom - Copyright Printscreen/Instagram/drnikolaostojic

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje hirurgu Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću (48), optuženom za prebijanje supruge Ivane (42) u januaru ove godine.

Na današnjem ročištu svedočila je prijateljica oštećene i žena koja je čuvala njihovo najmlađe dete. Branka N. je ispričala da se sa Ivanom čula krajem januara, kada ju je obavestila da trpi psihičko i fizičko nasilje od supruga.

Odgovarajući na pitanja tužioca, svedok je rekla da je zajedno sa njom išla 1. februara u bolnicu i da je ona imala brojne vidljive povrede:

- Ivana mi je tada otkrila da ju je suprug tukao oklagijom, šutirao nogama, čupao joj kosu, vređao i pljuvao! 

Na pitanje advokata Đorđa Kalanja, koji brani optuženog, svedok je rekla da su deca srećna što se čuju sa ocem iz pritvora, kao i da je Ivana srećna zbog dece. 

- A kakav je Nikola čovek? - upitao je još advokat.

- Operisao je i mog sina i supruga. Uvek je pomagao, ne pitajući za njihovo finansijsko stanje - odgovorila je Branka N. i potom se rasplakala.

Kalanj je nakon toga stavio primedbu na njen iskaz, jer je "ona o događaju imala saznanja preko oštećene koja je povukla svoj iskaz", odnosno, iskoristila pravo kao supruga da ne svedoči. 

Soka Đ, koja je čuvala dete bračnog para, tvrdila je da je brak Nikole i Ivane "bio brak kakav bi poželela svojim najbližima", kao i da deca mnogo pate zbog oca koji im nedostaje. 

Branilac Ostojića je na kraju dostavio sudu dokument iz parničnog postupka u kojem je njegovom branjeniku izrečena mera zabrane prilaska i kontaktiranja oštećene i predložio da se njemu ukine pritvor, što je sud odbio. Sledeće ročište zakazano je za 10. oktobar.

Ivana Ostojić je ranije odbila da svedoči protiv supruga, sa kojim je u procesu razvoda, "zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac". Takođe je navela da medijska eksponiranost ovog slučaja mnogo utiče i na nju i na decu.

- Oboje smo imali dovoljno vremena da razmislimo o svemu, nakon čega smo odlučili da sve uradimo u interesu dece. Želim samo da se ova agonija što pre završi, a zamolila bih sud da okrivljenom dozvoli da viđa decu van pritvora - istakla je Ostojić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike