Zabetonirani, bez glava i ruku, bačeni u Dunav: Misterija tri tela kod Golupca

12.09.2023

18:43

1

Autor: 24sedam

Policija je pretpostavila da su tela izbačena iz kamiona, ali su se okolnosti oko ovog zločina pokazale izuzetno zamagljenim

Zabetonirani, bez glava i ruku, bačeni u Dunav: Misterija tri tela kod Golupca
Golubac 24sedam Goran Sivački (18) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Već punih 23 godine, misterija tri zabetonirana tela pronađena u Dunavu kod Golubačke tvrđave intrigira javnost. Iako su protekle decenije, ostaju nepoznate osobe koje su bile žrtve ovog nemilosrdnog zločina i zašto su njihova tela stavljena u sanduke i bačena u reku. Ovaj misteriozni slučaj je ostao nerešen, a jedini izvestan motiv je želja da tela zauvek ostanu skrivena od očiju javnosti.

Fatalno otkriće: Dečaci na Dunavu, trup bez glave, marama preko usta

U popodne 12. jula 2000. godine, grupa dečaka krenula je na pecanje na obalama Dunava nedaleko od Golubačke tvrđave. U blizini plićaka, tada niskog vodostaja, naišli su na jeziv prizor - iz vode je virio drveni sanduk, praćen nepodnošljivim smradom. Uplašeni dečaci su brzo pozvali policiju.

Policija je brzo reagovala i otkrila tri slična sanduka u blizini. Kada su otvorili sanduke, suočili su se sa stravičnim prizorom - ljudska tela u različitim stadijumima raspadanja.

Jedno od pronađenih tela, zapravo, trup bez glave i ruku bio je zaliven betonom, ali nije sačekano da se on stegne, nego je telo sa svežim betonom bačeno u vodu. Jedan deo betona je pukao i otkrio telo koje se raspadalo.

Sva tri tela su odneta do drobilice za kamen kako bi se skinuo beton i omogućila identifikacija. Očevici koji su prisustvovali razbijanju sanduka svedoče da je nepodnošljiv smrad ispunjavao vazduh tokom ovog jezivog procesa. Kasnije je utvrđeno da su dva tela bila relativno očuvana, sa glavama, rukama i nogama, iako su bila u naprednom stadijumu raspadanja. Međutim, jedan leš imao je maramu preko usta, dodatno podstičući misteriju i pitanja o okolnostima ovog užasnog slučaja.

Ovo je bio početak jedne od najvećih misterija u Srbiji.

24sedam/Goran Sivački
 

Tajna Identiteta: Ko su bile žrtve?

Iako su prošle decenije, ostaje pitanje ko su bile žrtve ovog okrutnog zločina. Identitet tih osoba nikada nije bio otkriven, i tela su sahranjena kao nepoznate osobe. Uočljivo je da je neko činio sve da se tela nikada ne pronađu, ostavljajući nas sa mnogim pitanjima bez odgovora.

Skriveno poreklo i sumnjive okolnosti

Na početku istrage, sumnjalo se da su tela mogla stići iz Rumunije, ali postojale su nepravilnosti u vezi sa dubinom Dunava u tom području. To je izazvalo sumnju da su tela možda dovezena u Golubac i potom bačena u reku. Policija je pretpostavljala da su tela izbačena iz kamiona, ali su se okolnosti oko ovog zločina pokazale izuzetno zamagljenim.

DNK analize i teorije bez dokaza

Zbog dugog boravka tela u vodi, raspad tela je bio toliko napredan da je onemogućio identifikaciju žrtava. DNK analize tog vremena nisu bile pouzdane, što je dodatno otežalo istragu. Tokom godina, pojavile su se brojne teorije o mogućem povezivanju sa drugim nestancima i zločinima, kao što su slučajevi Vlade Kovačevića Trefa, Andreja Kovačevića, i nestanak Isa Lera Džambe.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Krajem 1997. godine, nestao je Vojislav Raičević, poznatiji kao Voja Amerikanac. Iza njega je ostao zapaljen džip i misterija. Pričalo se da je njegovo telo jedno od tri zabetonirana i bačena u Dunav kod Golupca, ali ni to nije nikad potvrđeno.

Međutim, nijedna od ovih teorija nije podržana konkretnim dokazima.

 

Nerešena misterija: Golubačka tvrđava ostaje čuvar tajne

Ova misteriozna priča iz Golubačke tvrđave i dalje intrigira i fascinira javnost. Iako su protekle decenije, identitet žrtava i motivi zločina ostaju duboko skriveni. Bez obzira na sve teorije i nagađanja, Golubačka tvrđava čuva tajnu koja se možda nikada neće razjasniti.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike