Tri zabetonirana leša na Dunavu! Pronašla ih deca, a jedan trag vodi ka milionima!

25.09.2021

15:20

0

Autor: 24sedam

Krvavo razbojništvo u noći između 4. i 5. decembra 1998. godine bilo je jedno od zločina koji su krajem 90-tih potresli Srbiju

Tri zabetonirana leša na Dunavu! Pronašla ih deca, a jedan trag vodi ka milionima!
Ilustracija - Copyright 24sedam/ Katarina Mihajlović

Užasan prizor tri raskomadana leša u drvenim sanducima ugledali su u plićaku Dunava dečaci iz Golupca koji su tog 12. jula 2000. godine pre podne pecali sitnu ribu nedaleko od Golubačke tvrđave.

Ko su bila tri nesrećnika koji su ubijeni na ovako surov način do danas je ostala tajna. Prošlo je mnogo godina, a objašnjenja nema. Postoje samo pretpostavke da postoji veza sa tragičnom porodičnom pričom i krvavom pljačkom koju su životom platile dve nevine osobe, a koja se dogodila dve godine pre toga u Beogradu.

Izmasakrirana tela dečaci su pronaši kad su sanduci iznenada izronili iz plitke vode. Jedan od dečaka je najpre ugledao jedan grubo sklepan drveni sanduk bez poklopca iz koga je strašno zaudaralo. Potom je pozvao odrasle pecaroše, a dvojica koja su se odazvala su ustanovili da se u sanduku, donekle raspadnutom usled delovanja brze vode, nalazi ljudski trup bez glave i ruku do struka zaliven betonom!

Desetak metara uzvodno od mesta gde je ležao prvi sanduk, virio je iz vode još jedan, gotovo identičan prvom, ali neoštećen. Treći sanduk našla su trojica ronilaca dva dana kasnije. U svakom su se nalazila izmasakrirana i zabetonirana tela koja nije bilo moguće identifikovati.

Kad su iz Dunava kod Golupca izvučena tri sanduka sa zabetoniranim ostacima trojice ljudi, počele su da se raspredaju različite priče, a lepo i mirno mesto je doživelo šok. Ranije, za vreme Čaušeskua, tu je pronalaženo mnogo mrtvih Rumuna, ali ova tri tela su bila zabetonirana, što znači da nisu bili Rumuni i da su tela sa namerom nalivena i bačena u reku da ne bi isplivala i tako trajno uklonjena.

Sprovedene su analize koje zbog dugog boravka u vodi nisu dale pouzdane rezultate. U vreme pronalaska tela DNK analize su kod nas inače bile tek u začetku. Zato je posle svega ostalo pitanje ko su bila trojica ljudi čija su zabetonirana tela izvučena iz reke. Ostale su samo pretpostavke da su ovi leševi na neki način bili povezani sa tragičnim događajima koji su se desili nekoliko godina ranije, odnosno sa ubistvom Vlade Kovačevića Trefa 1997. godine, dobrog prijatelja Marka Miloševića, ali i pljačkom koju je godinu dana kasnije počinio njegov sin iz prvog brak Andrej Kovačević.

Krvavo razbojništvo u noći između 4. i 5. decembra 1998. godine bilo je jedno od zločina koji su krajem 90-tih potresli Srbiju. Tada je sedamnaestogodišnji Andrej Kovačević, sin iz prvog braka Vlade Kovačevića Trefa, zajedno sa dvojicom saučesnika opljačkao očevu firmu "Tref rentakar" i iz sefa odneo gotovo sedam i po miliona nemačkih maraka, piše Mondo.

Firmu je posle nerazjašnjenog ubistva Vlade Kovačevića u februaru 1997. godine vodila njegova druga supruga Bojana Kovačević-Bajrušević. Kako Tref za sobom nije ostavio nikakav testament, njegova druga žena Bojana je po pravu prvenstva nasledila celokupnu imovinu. Andrej je bio nezadovoljan podelom imovine jer nije dobio gotovo ništa, pa je sa dvojicom drugova, tada dvadesetogodišnjim Aleksandrom Kostadinovićem i devetnaestogodišnjim Filipom Gavrilovićem smislio pakleni plan - krađu deviza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike