Pao mi je mrak na oči pa sam ubio brata: Otkrio bizarni motiv teškog zločina u Nišu

22.08.2023

11:30

0

Autor: 24sedam

Bolno priznanje pred sudijom

Pao mi je mrak na oči pa sam ubio brata: Otkrio bizarni motiv teškog zločina u Nišu
Niš policija - Copyright 24sedam

Vladimir Vacić (47), koji je 7. aprila sekirom ubio brata Bobana (52) u porodičnoj kući u Kunovičkoj ulici u naselju Trošarina, priznao je težak zločin pred Višim sudom u Nišu.

- Priznajem da sam ubio brata, ali mislim da to nije bilo na svirep način, bilo je ili on mene ili ja njega. Iako je bio dosta sitnije građe, brat me je celog života maltretirao. Zbog njega sam sekao vene, pokušao da se obesim, pio kiselinu i u tri navrata pokušao da se otrujem. On je bio psihički bolesnik, gori od mene, navučen na methadone. Toga dana pao mi je mrak na oči - rekao je Vacić.

Tokom istrage, veštačenjem je utvrđeno da Vladimir nije u uračunljivom stanju počinio teško ubistvo, pa je Više tužilaštvo predložilo da mu se izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi. Inače, Vacić je na suđenje doveden iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

On je pred sudom istakao da je kobnog dana svemu prethodila svađa, zbog čega mu je brat polomio televizor i mobilni telefon i oduzeo svu hranu.

- Toga jutra ustao sam oko 11 i otišao po doručak i hleb. Kada sam došao kući, brat me je pitao gde sam do sada, da me čeka od sedam sati. Rekao mi je da odem da mu kupim burek, a ja sam mu odgovorio da me mrzi da se ponovo vraćam. Onda je počeo da viče i da vređa. Govorio mi je: "Toponičaru, ima da te vratim tamo nikad da ne izađeš, ja te izdržavam, a ti tako" i još pogrdnije stvari. Onda se popeo na moj sprat, i pesnicom razbio moj TV, a mobilni mi je tresnuo o zemlju. Kada je izašao, ja sam pustio muziku da se malo smirim. Krenuo sam zatim da izađem iz kuće, da odem da se napijem, i video sekiru pored stepenica. Sledeće čega se sećam je da sam zvao tetku da pozove policiju - ispričao je Vladimir, a prenose "Novosti".

Vacić kaže da se ne seća trenutka kada je ubio brata, ali da zna da je svuda bilo krvi.

- Sledeće čega se sećam jeste da sam otišao do tetke koja živi u kući do naše i rekao joj: "Ubio sam Bobana, zovi policiju". Ja sam se i ranije lečio u psihijatrijskoj bolnici, najpre u Zavodu, a onda od 2000. u Toponici. Brat me je malo pred Novu godinu "izvukao" odatle i doveo kući, samo da bi smanjio sopstvenu kaznu, jer je uhapšen zbog droge - ispričao je Vacić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike