Likvidacija na dečjem igralištu: Elek "overen" u glavu uz posebnu poruku dilerima

18.08.2023

09:15

0

Autor: 24sedam

Razbojnik, koji je hteo da pređe u dilere, surovo je likvidiran

Likvidacija na dečjem igralištu: Elek "overen" u glavu uz posebnu poruku dilerima
Marko Elek (3) - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Marko Elek (31), koji je imao debeo dosije, ubijen je 15. avgusta 2018. godine u ranim jutarnjim časovima. Njegovo beživotno telo u lokvi krvi, pored kojeg se nalazila čaura, pronašli su slučajni prolaznici u 5.45 u parku između zgrada, na dečjem igralištu na Bulevaru oslobođenja u beogradskom naselju Banjica.

Ubistvo ovog poznatog robijaša i višestrukog povratnika u beogradskom podzemlju je označeno kao jedna vrsta poruke. Zato se i veruje da je ubijen u ratu za tržište narkotika, iako je Elek bio poznat kao beskrupolozni razbojnik. Svakako, ubice i dalje nisu poznate.

Telo Marka Eleka pronašli su prolaznici i odmah su pozvali Hitnu pomoć. Ali on je već bio mrtav. Postojale su indicije da je Elek ubijen negde drugde, a potom dovezen, izbačen iz vozila, "overen" hicem u glavu i ostavljen u dečjem parkiću na Banjici. 

- Prizor je bio jeziv. Muškarac je ležao u velikoj lokvi krvi, okrenut na stomak, a oko njega je bilo dosta grana, najverovatnije od oluje koja je protutnjala tim delom grada. Hitna pomoć je veoma brzo stigla, ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića - ispričao je jutro nakon ubistva jedan od građana.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Marko Elek "overen" jednim hicem

Stanarka obližnje zgrade čiji prozor gleda na park u kojem se desilo ubistvo rekla je da se nekoliko sati pre ubistva čula galama u parku.

- Više mladića se ranije okupilo u parku. Pričali su, vikali, a onda se tačno u tri sata začuo pucanj. Nakon njega sve je utihnulo, ni glas se nije čuo. Pogledala sam kroz prozor i videla auto koji se polako kretao niz ulicu ugašenih farova. Najverovatnije su ubice pobegle njime - rekla je tada naša sagovornica.

Marko Elek više puta je hapšen, a poslednji put je iza rešetaka završio 2007. godine,  neposredno posle pljačke kladionice "Premijer" u Ulici partizanske avijacije iz koje je zajedno sa četvoricom saučesnika odneo 108.000 dinara.

Tada je utvrđeno da je ova banda za samo dva meseca ojadila još osam kladionica, apoteka i kafana. Kao vođa bande označen je Elek, koji je pre tih akcija izašao iz Centralnog zatvora, tačnije, na slobodi je bio tek dva meseca. On je tada osuđen na tri godine zatvora zbog više razbojništava.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike