Dečak K.K. odbio da vidi fotografije žrtava: Nije ni znao u koga puca?

04.08.2023

22:09

0

Navodno je rekao da ne zna u koga je sve pucao i da li je i koga pogodio

Dečak K.K. odbio da vidi fotografije žrtava: Nije ni znao u koga puca?
Copyright Printscreen/Google Maps/24sedam

Učenik koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio jezivi zločin, kada je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, nije želeo da vidi koga je sve kobnog dana u školi ubio tvrdeći da nije ni znao u koga je pucao.

Navodno je rekao da ne zna u koga je sve pucao i da li je i koga pogodio, ali kada je upitan da li želi da pogleda fotografije dece i radnika obezbeđenja, koje je ubio u školi, on je to odbio.

- Kada su ga pitali da li želi da vidi fotografije dece koju je ubio kobnog dana, kratko je rekao "ne, ne želim, ja ih ne poznajem sve. Bila je to greška" - otkriva izvor istrage.

Među onima u koje je pucao 3. maja čim je ušao u školu, bile su, podsetimo i devojčice iz mlađih razreda koje su se tu zatekle.

Dečak je prvo priznao da je napravio listu za odstrel na kojoj je bilo preko 25 imena dece koju je želeo da ubije. Međutim, prema njegovom priznanju, shvatio je da je "to previše", ali nije odustao već je ušao u školu i počeo da puca u svakog ko mu se našao na nišanu,

Podsetimo, dečak je priznao da je pucao redom. Na saslušanju je navodno rekao i da mu to "nisu bili drugovi" kao i da su ga šikanirali i da mu je to bio razlog da počini stravičan masakr.

Tanjug/AP
 

Na pitanje da li je postojao neki razlog da baš toga dana uđe u školu i da li se nešto dogodilo što ga je isprovociralo da kobnog jutra naoružan očevim pištoljima počini jezivo masovno ubistvo, kratko je odgovorio da se se tog jutra nije posebno dogodilo, ništa što ga je posebno iznerviralo.

Podsetimo, tog kobnog jutra dečak K.K. ubio je devet učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest osoba (pet učenika i nastavnicu).

On je razoružan od strane pripadnika MUP-a koji su došli na teren, a dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio decu, K. K. je rekao "Ja sam psihopata".

Prema važećem Krivičnom zakonu Republike Srbije, K. K. ne može krivično odgovarati jer nema navršenih četrnaest godina.

Počinilac je bio naoružan sa dva pištolja, koja su bila u legalnom vlasništvu njegovog oca, kao i četiri Molotovljeva koktela koje je sam napravio.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike