BIA došla do stravičnih saznanja: Veštačili kompjuter Koste K. pa otkrili zastrašujuću stvar!

22.07.2023

14:41

0

Postoji sumnja da je dečak ubica preko video-igrica komunicirao sa osobama kojima se navodno poverio da planira stravičan zločin

BIA došla do stravičnih saznanja: Veštačili kompjuter Koste K. pa otkrili zastrašujuću stvar!
Oš "Vladislav Ribnika" i dečak ubica - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović/24sedam

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) sa nekoliko policija iz regiona istražuje slučaj dečaka (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio vršnjake i čuvara škole.

Postoji sumnja da je dečak ubica preko video-igrica komunicirao sa osobama kojima se navodno poverio da planira stravičan zločin.

Međutim, većina dečakovih sagovornika kojima je navodno otkrio tajnu nije ga shvatila ozbiljno. Do ovih saznanja BIA je, kako se nezvanično saznaje, došla nakon veštačenja dečakovog kompjutera.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Otkriveni preko IP adresa

"Osumnjičeni dečak ubica je često igrao veoma nasilne kompjuterske igrice. Jedna od njih je bila i 'Valorant'. Svaka od tih igrica ima svoj 'čet rum', odnosno deo gde igrači međusobno razmenjuju poruke.

Stručnjaci iz BIA uspeli su da pronađu sve dečakove prepiske koje je vodio sa saigračima", navodi sagovornik Informera i dodaje: "Šok je usledio kada su istražitelji shvatili da je dečak ubica pojedinim sagovornicima u 'čet rumu' otvoreno rekao šta planira."

Pojedini, navodno, dečaka nisu shvatali ozbiljno, pa su ga čak provocirali govoreći mu da on nema hrabrosti za takav plan. Agenti BIA su nakon ovih saznanja vrlo brzo došli do IP adresa (jedinstveni broj koji koriste kompjuteri) osoba sa kojima se dečak dopisivao i utvrdili da niko od njih nije iz Srbije.

"Odmah su obaveštene policije država iz regiona iz kojih su dečakovi sagovornici. U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi zbog čega osobe sa kojima se dečak dopisivao nisu prijavile njegove namere, a biće ispitani i igrači koji su ga provocirali", kaže sagovornik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike