Porodica koju prati smrt: Preživeli masakr kod Mladenovca, brat presudio sebi, a Jovan u komi!

04.08.2023

19:00

0

Lekari se bore za život Jovana Rankovića posle udesa, a svi se mole da i drugi put pobedi smrt

Porodica koju prati smrt: Preživeli masakr kod Mladenovca, brat presudio sebi, a Jovan u komi!
Kuća Jovana Rankovića u Malom Orašju - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Lekari VMA u Beogradu bore se za život Jovana Rankovića (21) iz Malog Orašja. Mladić je u teškom stanju i u komi. Slomljena mu je karlica i hitno mu je potrebna krv. Ranković je, da podsetimo, preživeo masakr koji je počinio Uroš Blažić (21) i tada je bio ranjen.

U kući Rankovića u Malolm Orašju danas - prazno. Komšije veruju da su u bolnici. Na kapiji stoji čitulja data za šestomesečni pomen njegovom bratu Goranu, stara pet godina.

- Jadni ljudi. Prate ih nesreće. Goran je imao 17 godina te 2018. godine kad se obesio. Nastavili su nekako da žive i posle tragedije, a svetlost u tuzi bio im je Jovan. Divan mladić. Svi smo bili presrećni kad smo čuli da je preživeo pucnjavu u kojoj je pomahnitali momak iz Dubone ubio šestoro mladih i njegovih prijatelja. Tada je bio ranjen i molili smo se za njega. A sada ponovo strahujemo za Jovanov život i molimo se da preživi - kaže za 24sedam jedna od komšinica.

Blažić je samo u Malom Orašju ubio petoro mladih, ali je kasnije preminuo još jedan mladić, pa se broj žrtava popeo na šest.

Komšinica dodaje da su mnogi meštani Malog Orašja išli u bolnicu da daju krv za ranjenog Jovana. Njegov otac je očajan. Saobraćajna nesreća koju je, posle preživljenog masakra, doživeo Jovan sve je uznemirila.

Rekao sam mu da ne seda, da ne izaziva sudbinu, jer je ranjen od metka, Jedva je pobegao iz masakra, i evo, sada mu se ovo desilo. Kao da ga to prati u stopu. On je udario u drvo, i kako je udario u drvo, kola su se iskrivila, a njemu je karlica uništena, jer ga je udarilo sedište koje je prilikom udarca od siline otišlo unazad - ispričao je za medije njegov otac Ljubiša.

Saobraćajna nesreća dogodila se preksinoć u 22.35 časova na lokalnom putu Drugovac - Budljević kada je vozilo u kom je Ranković bio putnik sletelo s puta i udarilo u drvo. Od vozila nije ostalo ništa, što svedoči koliko je udarac bio silovit.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike