Završili sa masovnim ubicom iz Mladenovca! Psihijatri napustili Blažića, a šta će sada biti

04.08.2023

10:07

0

Autor: 24sedam

Veštačenje masovnog ubice Uroša Blažića je završeno

Završili sa masovnim ubicom iz Mladenovca! Psihijatri napustili Blažića, a šta će sada biti
Uroš Blažić - Copyright MUP

Psihijatrijsko veštačenje masovnog ubice Uroša Blažića (21) je završeno. Stručnjaci su sa njim radili mesec dana u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu i sada im preostaje da napišu detaljan izveštaj o psihijatrijskom stanju mladića koji je počinio masovni zločin u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Spaljena kuća

Kuća Uroš Blažića izgorela je 1. avgusta. On je u ovoj kući na brdu Varovnice na putu za Šepšin živeo sam, dok se porodična kuća nalazi u selu Donja Dubona.

Blažić je osumnjičen da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio devet i ranio 11 ljudi. Njegovog oca tužilaštvo tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao da je počinio masakr, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba, a kako je naveo, hteo je da zaplaši stanovništvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike