Rasvetljena likvidacija "kavčanina" Šćepana Roganovića: Ubijeni mu i otac i rođak, a brat ostao bez obe noge!

28.06.2023

20:35

0

Motocikl i pištolj iz koga je pucano na Šćepana Roganovića zapaljeni posle likvidacije

Rasvetljena likvidacija "kavčanina" Šćepana Roganovića: Ubijeni mu i otac i rođak, a brat ostao bez obe noge!
Niko, Šćepan, Vladimir i Duško Roganović - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7/Facebook/Profimedia

Crnogorska policija nedavno je uhapsila dve osobe osumnjičene za likvidaciju "kavčanina" Šćepana Roganovića u februaru 2020. godine. Ubijeni Novljanin nije jedina žrtva iz čuvene porodice Roganović. Likvidirani su i njegov otac Niko, kao i Vladimir Roganović, dok je njegov brat Duško ostao doživotni invalid. Za učestvovanje u ubistvu Šćepana Roganovića, pored pomenute dvojice, osumnjičeno je još pet osoba.

Ispred Kanil Kule u Herceg Novom, tog 13. februara 2020. godine, brutalno je likvidiran Šćepan Roganović. Njemu je tada prišao nepoznati muškarac i sa male razdaljine ispalio čak pet metaka, a "kavčanin" je ostao na mestu mrtav.

Printscreen/ Facebook
Šćepan Roganović

Ubica je posle zločina pobegao ulicom, gde ga je sačekao jedan od saučesnika na motociklu. Njih dvojica su potom otišli u mesto Sasovići u blizini Herceg Novog, gde su zapalili motor i pištolj i tu se našli sa trećim saučesnikim.

Porodica Roganović iz Herceg Novog dobro je poznata i policiji i javnosti. Crni niz počeo je u aprilu 2017. godine kada je u Herceg Novom, nedaleko od autobuske stanice, ispod vozila Duška Roganovića, inače Šćepanovog rođenog brata, postavljena eksplozivna naprava koja je aktivirana daljinski, telefonskim pozivom. Bila je postavljena ispod menjača automobila.

Posle eksplozije, Roganović je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. Kako su preneli tada mediji, spasila ga je samo puka sreća, jer se na mestu eksplozije našao i lekar koji mu je pritekao u pomoć i održao ga u životu do dolaska Hitne pomoći. Duško je tada ostao bez obe noge. Tada je rekao da ne zna ko bi želeo da ga ubije, jer "nije u sukobu ni sa kim".

Zvicer Duška spasao robije

Široj javnosti Duško je postao poznat još 2009. godine, posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Vesnića u centru Igala, usled neraščišćenih dugova od ranije. Poslove oko nabavke kokaina preuzeo je od svog rođaka Vladimira Roganovića. Dva puta se na urgenciju vođe "kavčana" Radoja Zvicera spasao robije.

Printscreen/Facebook
Duško Roganović

Duško je bio osuđen na osam godina zbog ubistva vođe "delija" Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića.

Nekoliko meseci kasnije još jedna tragedija zadesila je Roganoviće. U julu 2017. godine u naselju Dubrava likvidiran je Niko Roganović (66), otac Duška Roganovića, kada su mu dvojica napadača prišla i ispalila deset hitaca u njegovom pravcu. Oni su ga, kako je pokazala istraga, pratili duži vremenski period.

Kada se žrtva našla na odgovarajućem mestu u svom vozilu, dvojica napadača izrešetala su ga sa udaljenosti veće od 90 centimetara, saopšteno je tada iz tužilaštva.

Stariji Roganović je smatran za jednu od mnogobrojnih žrtava u sukobu kotorskih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog", a ubijen je jer je rođak Slobodana Kašćelana.

"Nije ti bilo ravnog"

Vladimir Roganović ubijen je u decembru 2018. godine u Beču, u pucnjavi koja se dogodila ispred jednog restorana. Roganović je sa još dvojicom muškaraca bio na večeri kobnog dana, gde su pričali o sportu i ostalim događanjima.

Printscreen/Facebook
Vladimir Roganović

Zaposleni u restoranu potvrdili su da su mladići pričali na srpskom ili hrvatskom jeziku, ali da je jedan od trojice, ostalima objašnjavao kako i gde mogu da kupe avionske karte. Roganović je posle određenog vremena sa svojim prijateljem izašao, dok je treći muškarac ostao da plati ceh.

Odmah po izlasku iz restorana prišao im je nepoznati napadač sa kapuljačom na glavi i ispalio kišu metaka na njih. Roganović je ostao na mestu mrtav, dok je njegov prijatelj teško ranjen, ali je preživeo.

U Srbiji je služio zatvorsku kaznu, bio je osuđen zbog falsifikovanja isprava, a želeo je da dobije ekstradaciju u Crnu Goru, čak se i ponudio da sam finansira sve troškove puta. U Crnoj Gori služio je kaznu zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a po izlasku sa robije otputovao je u Austriju, gde je odmah i ubijen.

Zanimljivo je da je ubijenom Vladimiru Roganoviću čitulju dao čak i Radoje Zvicer, a u njoj je napisao "Nije ti bilo ravnog. Voli te brat!“.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike