Otac nazvao dečaka ubicu iz "Ribnikara" psihopatom! Otkriveni potresni detalji tokom saslušanja: "U streljani smo radili na našem odnosu"

24.07.2023

22:09

0

Nakon što je izvršio napad u školi, dečak je, prema informacijama, izjavio policajcima koji su brzo stigli na lice mesta da je "psihopata"

Otac nazvao dečaka ubicu iz "Ribnikara" psihopatom! Otkriveni potresni detalji tokom saslušanja: "U streljani smo radili na našem odnosu"
K. K. počinio masakr u OŠ "vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia/Tanjug/AP

Trinaestogodišnji dečak ubica, koji je izvršio jeziv masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", izneo je potresne detalje o svom odnosu s ocem tokom svedočenja putem video-linka u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca.

Dečak je otkrio da ga je otac nazivao psihopatom, što je ostavilo nejasnoće o okolnostima koje su dovele do te tvrdnje.

Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam
 

Takođe, dečak je naveo da su zajedno odlazili u streljanu kako bi "radili na odnosu", što je dodatno iznenađujući aspekt ovog tragičnog slučaja.

Nakon što je izvršio napad u školi, dečak je, prema informacijama, izjavio policajcima koji su brzo stigli na lice mesta da je "psihopata".

Tanjug/AP
 

Zbog ovog iznenađujućeg priznanja može se naslutiti da je dečak možda bio suočen s unutrašnjim konfliktima i problemima koji su uticali na njegovo ponašanje, piše "Kurir".

Proverava se kompjuter

Srpske službe bezbednosti proveravaju kompjuter dečaka ubice zbog sumnje da je preko nasilne video-igre razmenjivao poruke sa drugim igračima i tamo otkrio da planira zločin. Sumnja se da su ga neki od njih čak provocirali i navodili da nema "hrabrosti za to".

- Dečak ubica je često igrao popularnu igricu u kojoj se puca, ali se i dopisivao i najavljivao da planira u školi da puca kao na igrici. Osim toga, gledao je i dokumentarac o masakru u školi, i sve to je verovatno uticalo na njega - kaže sagovornik "Kurira", i dodaje da su otkrivene i prepiske u kojima se ljudima sa kojima je komunicirao preko igrice hvalio da ide u streljanu i da je i u "životu odličan pucač".

U toku svedočenja, dečak je opisao i kako ga je otac hvalio zbog njegove veštine pucanja, čak ga je ponosno predstavljao prijateljima.

Snimci koje je otac delio sa svojim prijateljima prikazuju dečaka kako vešto rukuje oružjem. Iako se činilo da ga pohvale u streljani ohrabruju, postavlja se pitanje kakav je to uticaj imalo na njegovo ponašanje i mentalno stanje.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Njegovo svedočenje otkriva da je dečak bio veoma hladan tokom ispitivanja, ne pokazujući empatiju niti kajanje za tragediju koju je izazvao. Čak i kad su ga pitali za žrtve, nije pokazivao nikakav osećaj za njih, tvrdeći da mu nisu bili prijatelji.

- Rekao je da, kada je policija stigla, nije znao da li je nekoga ubio jer nije video krv. Međutim, i toga dana kada je saslušavan, i kada su mu pitanja postavljali čak i roditelji nastradale dece, nije pokazao nikakvu empatiju, kajanje. Jednostavno je rekao da mu "ubijena deca nisu bili prijatelji", a za oca kog nije video od dana kada je počinio masakr nije ni pitao - dodaje sagovornik.

Iako je imao mogućnost da odbije svedočenje, odlučio je da odgovara na pitanja, dok je njegova majka koristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči protiv najbližeg srodnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike