Svi slušali Šarića: Šta je narko-bos rekao o novim kanalima droge

13.07.2023

15:37

0

Darko Šarić danas je ponovo ušao u sudnicu

Svi slušali Šarića: Šta je narko-bos rekao o novim kanalima droge
Darko Šarić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište pred suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koju je, po tužilaštvu, organizovao Pljevljak, i to dok je bio u pritvoru zbog trgovine kokainom.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, počelo je čitanjem optužnice i izlaganjem dokaza tužilaštva, a potom su svi optuženi negirali krivicu. Suđenje se nastavlja sutra.

- Šarić i ostali optuženi izjavili su da nisu krivi i da ne priznaju izvršenje krivičnih dela. Tužilac je predložio dokaze, a to je učinio i jedan broj advokata odbrane koji su insistirali na izdvajanju dokaza za koje smatraju da su nezakonito pribavljeni. Pripremno ročište nastavlja se sutra, a potom će sudsko veće zakazati početak suđenja - objašnjava sagovornik iz suda.

Odavanje državne tajne

Kako Tanjug saznaje, danas je Veljko Delibašić, branilac policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, predložio sudu da zatvori suđenje za javnost, jer će oni odavati državne i službene tajne. Tražio je i da sud pošalje zahtev MUP, BIA i Vladi Srbije da Stojanovića i Radovanovića oslobode dužnosti čuvanja državne i službene tajne, kako bi mogli da iznesu odbranu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u oktobru 2022. godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarica i još 14 osoba. Prema optužnici, Šarić im je iz pritvora preko "Skaj" aplikacije izdavao naloge.

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić stvorio plan koji je podrazumevao da se iz "bezobzirne osvete" ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio pred istim sudom za šverc kokaina.

Lista optuženih

Pored Darka Šarića i advokata Dejana Lazarevića, još 12 osoba je optuženo. Na listi su Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić i Arsa Šarić.

- Pošto u tome nisu uspeli, Šarić je izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića, a sve u cilju eventulanog gubitka statusa svedoka saradnika - navelo je ranije tužilaštvo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike