Šarićev saradnik "pao" u Kolumbiji: Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca (FOTO/VIDEO)

07.05.2023

19:48

0

Vulić se predstavljao kao Slovenac Borut Mozgan, međunarodni policajac koji je angažovan u diplomatskim misijama

Šarićev saradnik "pao" u Kolumbiji: Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca (FOTO/VIDEO)
Manuel Vulić posle hapšenja - Copyright Dirección de Investigación Criminal e INTERPOL @DIJINPolicia

Saradnik Darka Šarića i jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca Manuel Vulić, rodom iz Zagreba, uhapšen je u akciji kolumbijske policije i Interpola. Vulić, koji ima 37 godina i nadimak Veneno, "pao" je u gradu Pereira na zapadu Kolumbije, a kod sebe je u momentu hapšenja imao lažna slovenačka dokumenta.

Prema pisanju kolumbijskih medija, Vulić se predstavljao kao Borut Mozgan, međunarodni policajac koji je angažovan u diplomatskim misijama, a u Kolumbiji je živeo oko tri godine.

Agencija iz SAD-a obaestila je Kolumbiju, kako pišu mediji, da se Vulić nalazi u toj zemlji. I hrvatski mediji su, pozivajući se na svoje izvore, objavili informaciju o hapšenji Vulića za kog tvrde da je navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu.

Mreža u kojoj je Vulić bio vođa, kako je pokazala istraga, osim trgovine drogom, bavila se i ubistvima, ali i kupovinom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Sredinom aprila podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16,4 miliona evra, koji su potom i preprodavali. Kokain su preuzimali u luci u Pločama. USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422,32 evra imovinske koristi.

 

 

Radi se navodno o hrvatskom kraku grupe Darka Šarića, koji je uhapšen pre godinu dana u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru.

Hrvatski mediji pisali su da su među osmoro okrivljenih koji su radili sa Šarićem Petar Ćosić, Manuel Vulić, Ante Vrcan i Oliver Ćokara. Prvookrivljeni je Ćosić za koga se smatra da je bio čovek od poverenja Šarića. Ista grupa tereti se i za ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike