Završeno suđenje za ubistvo navijača Rada: Presuda braći Rakočević 18. jula

09.07.2023

00:15

0

Autor: Mi. S.

Petar, Uroš i Radovan Rakočević optuženi za učestvovanje u ubistvu Filipa Lepojevića

Završeno suđenje za ubistvo navijača Rada: Presuda braći Rakočević 18. jula
Filip Lepojević i policijski uviđaj posle zločina - Copyright 24sedam/K.M./Instagram

Izricanje prvostepene presude braći Rakočević Petru, Urošu i Radovanu optuženim za učešće u ubistvu Filipa Lepojevića na Banjici 2020. godine zakazano je za 18. juli u Višem sudu u Beogradu.

Petar Rakočević se tereti za teško ubistvo Lepojevića i nedozvoljeno nošenje oružja, Radovan za pomaganje u teškom ubistvu, a Uroš za pokušaj teškog ubistva Filipovog prijatelja Alekse Đukanovića.

U završnoj reči tužilaštvo je tražilo da se oni oglase krivim i osude na maksimalne kazne zatvora.Tužilac je navela da je utvrđeno da su izvršli sva navedena krivična dela i da je Petar Filipu prislonio pištolj na glavu i pucao. Dodala je da su njihove odbrane opovrgnute dokazima, nelogične.

Teze tužioca i punomoćnika porodice izazvale su burnu reakciju branilaca, koji su tvrdili da je iznesena gomila neistina, a branilac Zoran Bradić je čak rekao da punomoćnik "lupeta gluposti", zbog čega ga je sudija opomenula.

- Ključna neistina je da DNK nije uzet na adekvatan način. Drugo da su Rakočevići ispred zgrade na Banjici gde žive njihovi roditelji, napravili sačekušu osobama, koji žive u drugim delovima Beograda. Upravo je bilo obrnuto, oštećeni su njih čekali. Na čauri metka kojim je ubijen Filip je isključivo njegov DNK, na njemu nema DNK Rakočevića, što znači da je pištolj njegov i da je on stavio taj metak u cev. Ničim nije dokazano da je Petar taj pištolj nosio sa sobom - tvrdi Bradić.

24sedam/M.S.
Grafit na Banjici posvećen Filipu Lepojeviću

Branioci su osporili pravnu kvalifikaciju krivičnih dela i tvrdili da je Petar delo počinio u nehatu, kada je oteo Filipu pištolj i njime ga udario drškom po glavi, pa je opalio i da nema govora o teškom ubistvu.

Za Uroša su naveli da ne može biti pokušaj teškog ubistva, jer je dva puta pucao, prvi put sa metar razdaljine u pod i promašio Aleksu Đukanovića, a drugi put ga pogodio iz neposredne blizine u butinu. Kako navode on je počinio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda. Za Radovana navode da nije počinio nikakvo krivično delo, jer ništa nije ni radio.

Na kraju su i braća rekla po jednu rečenicu u završnoj reči. Petar je kazao da je sve uradio, zvao policiju, prijavio slučaj sa napadom na njih Luke Perenčevića, koje je inače prošle godine ubijen na Banjici, da se spreči tragedija i da mu je stvarno žao što se to desilo. Radovan je kazao da nije kriv i da ništa nije uradio, a Uroš, koji završava fakultet, da mu je krivo što je doveden u situaciju da bilo koga povredi i da mu to nije bila namera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike