Odloženo suđenje braći Rakočević za ubistvo FIlipa Lepojevića na Banjici

20.09.2022

12:52

0

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka jednog od veštaka

Odloženo suđenje braći Rakočević za ubistvo FIlipa Lepojevića na Banjici
Filip Lepojević i policijski uviđaj posle zločina - Copyright 24sedam/K.M./Instagram

U Višem sudu u Beogradu danas je za 3. novembar odloženo suđenje Petru Rakočeviću (36) optuženom za ubistvo navijača Rada, Filipa Lepojevića (18) u septembru 2020. godine na Banjici.


U ovom predmetu se pored Petra sudi i njegovoj braći Urošu i Radovanu.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka jednog od veštaka.

Na nekom od prethodnih ročišta ukinut je pritvor Urošu i on se od tada brani sa slobode, dok se Petar i Radovan nalaze u pritvoru od hapšenja.

Ubistvu Lepojevića prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem. Tim povodom u toku je istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra 2020. godine na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “polo”, u kojem su se nalazi Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N., nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do automobila.

Petar je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu, naredio Lepojeviću da izađe iz auta, a zatim ga usmrtio hicem u glavu.

Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i teško ranio Aleksu Ð. u nogu.

Prema optužnici braća su nakon toga pobegla sa lica mesta.

Petru se pored teškog ubistva na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike