Filipov DNK na mecima, nema tragova braće Rakočević: Svedočenje sudskog veštaka na suđenju za ubistvo na Banjici

03.11.2022

21:20

0

Na mecima iz okvira pištolja iz kojeg je ubijen Filip Lepojević nađen samo DNK žrtve

Filipov DNK na mecima, nema tragova braće Rakočević: Svedočenje sudskog veštaka na suđenju za ubistvo na Banjici
Filip Lepojević i policijski uviđaj posle zločina - Copyright 24sedam/K.M./Instagram

Na mecima iz okvira pištolja iz kojeg je ubijen Filip Lepojević na Banjici 2020. godine, nađen je većinski njegov DNK, utvrdilo je veštačenje stručnjaka Biološkog fakulteta. Kako je na današnjem suđenju braći Rakočević Petru, Urošu i Radovanu za njegovo ubistvo u Višem sudu u Beogradu, rekla veštak Biljana Kecmanović na tim mecima nije pronađen nijedan DNK okrivljenih.

Na pitanje branioca da li to onda znači da je Filip Lepojević punio taj pištolj, veštak je rekla da na to pitanje ne može da odgovori.

Prethodno je veštak balističar Milan Kunjadić pojasnio da se u taj pištolj CZ M70 kalibra 7,65 milimetara meci ručno ubacuju u okvir i na njima ostaje DNK onoga ko uh gura u ležište, osim ako tad nije nosio rukavice.

Međutim, kako je veštak Kecmanović kazala, analiza je rađena na osnovu jednog brisa uzetog sa svih pet metaka, koji su im zajedno dostavljeni, jer su se nalazili na istom mestu, sudsko veće je naložilo da se uradi dopunsko DNK veštačenje svih DNK materijala na tim čaurama.

Medicinski veštak Đorđe Alimpijević kazao je na pretresu da je pravac kanala rane na glavi ubijenog Lepojevića sa leva u desno i odozgo prema dole i da je metak ušao pod kosim uglom. Kako je odgovarajući na pitanja pojasnio kad se pištolj prisloni na glavu, onda je pod pravim uglom, a u ovom slučaju je bio ukošen, ali ne zna se u kojoj meri.

24sedam/M.S.
 

Iznoseći ranije odbranu Petar Rakočević je rekao da je Lepojević imao pištolj i da ga je on udario po ruci, pa je pištolj ispao. Petar ga je zgrabio i njime udario Filipa po glavi, on mu je uzvratio pesnicom u stomak, i onda ga je ponovo udario pištoljem po glavi, koji je tada, kako je rekao, opalio i Filip je pao. Petar je tvrdio da nije držao prst na obaraču.

Na pitanje branioca da li je pištolj ako je bio repetiran mogao da opali prilikom udarca, veštak Kunjadić je odgovorio da nije ako je bio ispravan i da je morao da se povuče obarač. Odbrana je tražila da se uradi veštačenje pištolja na tu okolnost, ali će za sada u sudu dodatno po tom pitanju biti ispitan veštak, koji je ranije utvrdio da je pištolj bio finkcionalan i ispravan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike