"Pištolj je opalio, ne znam da li je mrtav": Ovim ubistvom počeo je rat na Banjici! Braća Rakočević preživela, ubijeni i Filip i Luka

13.06.2022

12:59

0

Autor: 24sedam

Inspektor UKP-a Dragan Đinđić svedočio o danima koji su predhodili ubistvu navijača

"Pištolj je opalio, ne znam da li je mrtav": Ovim ubistvom počeo je rat na Banjici! Braća Rakočević preživela, ubijeni i Filip i Luka
Filip Lepojević i policijski uviđaj posle zločina - Copyright 24sedam/K.M./Instagram

Svedočeći na suđenju trojici braće Rakočević za ubistvo Fiipa Ljepojevića (18) na Banjici septembra 2020. godine, inspektor UKP-a Dragan Đinđić je izjavio da je policija imala saznanja da će se napad na jednog od braće Petra dogoditi u piljari.

 Sumnjali smo da će doći do novog obračuna, pa smo pojačali patrole. Imali smo saznanja da će Petra napasti u piljari, zato sam mu i rekao da se skloni neko vreme, jer nije bilo bezbedno da radi na Banjici, posvedočio je inspektor Đinđić.

On je opisao i šta se dešavalo u danima koji su prethodili ubistvu Lepojevića, kada su braća Rakočević došla u sukob sa njegovim drugom Lukom Perenčevićem, koji je u maju ove godine ubijen.

- Petar Rakočević je tog dana došao da prijavi događaj koji se desio dva dana ranije, kada su on i Uroš povređeni u tuči u kafiću - rekao je inspektor i objasio da policija nije istog dana izlazila na mesto sukoba, jer nisu imali pravu informaciju o tome gde se dogodio:

Petar mu je tom prilikom rekao da su u jednom kafiću na Banjici on i njegova braća došla u problem sa Lukom Perenčevićem. Naveo je i da su ranije sa njim bili u dobrim odnosima, ali da su se posvađali i da ih je Luka te noći izbo.

Printscreen/Facebook/milan banjica banjica cvetic 24sedam/Katarina Mihajlović
Luka Perenčević ubijen pre dva meseca

Onda je opisao kako je saznao za kobni događaj kada je nastradao Lepojević.

- Petar me je zvao i rekao da su ga napale neke osobem da a su se potukli, da je on jednog udario pištoljem u glavu i da je pištolj opalio. Rekao mi je "ne znam da li je živ ili mrtav" - rekao je inspektor Đinđić, navodeći da je Petru tada rekao da ima dve mogućnosti, ili da beži, ili da njega sačeka da dođe na lice mesta.

- Pozvao me je kroz pet minuta i dao mi adresu u Kaluđerici. Tamo su nas sačekala sva trojica okrivljenih, ispričali su šta se dogodilo, rekli su da su dva pištolja u kolima, da je Uroš pucao nanekog drugog momka, dodao je inspektor UKP.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike