Uroš Blažić kažnjen nakon tuče sa pritvorenikom!

05.07.2023

08:00

0

Autor: J. S. J.

Incident se dogodio 17. juna u Okružnom zatvoru u Smederevu

Uroš Blažić kažnjen nakon tuče sa pritvorenikom!
Uroš Blažić - Copyright MUP

Mladiću Urošu Blažiću (20), koji je osumnjičen za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, izrečena je disciplinska kazna ograničenja posete za sve članove porodice u Okružnom zatvoru u Smederevu.

Naime, ova kazna mu je izrečena nakon što se potukao sa pritvorenikom J. S.

- Dana 29. juna 2023. godine sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu doneo je rešenje kojim je pritvoreniku Urošu Blažiću izrečena disciplinska kazna - ograničenje posete za sve članove porodice za dane 14. i 21. jul, a u postupku odlučivanja o disciplinskoj kazni prema osumnjičenom povodom događaja od 17. juna koji se desio u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu kada je došlo najpre do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba između pritvorenika J. S. i Uroša Blažića - kažu za "Blic" iz Višeg suda u Smederevu.

On je, kako su mediji objavili nekoliko dana nakon maskra, rekao da je u žrtve pucao jer su o njemu i njegovoj porodici loše govorili i nisu hteli da mu se izvine, pa je svojim krvavim pirom u dva sela, Malom Orašju i Duboni, hteo da pokaže da sa njim "nema šale i zezanja".

24sedam/Danilo Krša/Milan Ivanić Tanjug/Strahinja Aćimović MUP
 

 

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Pucnjavu je počeo u Malom Orašju, a zatim je prešao u Dubonu. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih je najmlađa žrtva imala 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. 

Nakon što mu se očev "mercedes" zaglavio u obližnoj njivi, ukrao je automobil, pa je njime došao do naplatne rampe "Mali Požarevac", gde je pretio taksisti i putnici taksija bombom. Time je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca, gde je i uhapšen sutradan.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike