Saslušan najbolji drug mladića osumnjičenog za masakr kod Mladenovca: Bio je zadovoljan svojim životom, ne mogu da verujem šta je uradio

27.06.2023

12:25

0

Do sada je saslušano više od 50 svedoka

Saslušan najbolji drug mladića osumnjičenog za masakr kod Mladenovca: Bio je zadovoljan svojim životom, ne mogu da verujem šta je uradio
Uroš Blažić - Copyright MUP

Uroš Blažić (21) nakon veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu prebačen je u pritvor u Smederevu, a po nalogu suda juče je zabranjeno njemu, ocu i ujaku da raspolažu imovinom. Blažić je osumnjičen za smrt osam i ranjavanje 14 osoba u masakru kod Mladenovca.

Prema našim informacijama, do sada je saslušano više od 50 svedoka. Među njima je i najbolji Urošev prijatelj koji ga je video samo deset dana pre zločina.

- Videli smo se u Beogradu na kafi. Pričali smo o svemu i svačemu. Bio je raspoložen. Najviše mi je govorio o tome kako mu je bilo u Nemačkoj. Radio je na građevini od januara do aprila ove godine. Nikada mi je pomenuo da ga neko mrzi u selu i da ga prozivaju. Osuđivao je svaki vid nasilja i ljude koji piju i uzimaju opijate. Najbolji sam njegov prijatelj od rođenja i nisam mogao da verujem šta je uradio - ovim rečima u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu svedočio je Urošev najbolji prijatelj.

Svedok je tokom ispitivanja rekao da je Blažić bio "zadovoljan svojim životom". Ni u jednom trenutku iz Uroševe priče i ponašanja nije mogao da zaključi da će učiniti takav masakr.

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušani su roditelji ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca. Svedoci zločina, taksista, ali i majka Uroša Blažića.

Prema pisanju medija, u toku istrage troje svedoka je dobilo status oštećeni.

Zamrznuta imovina

Na predlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba deteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je doneo rešenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr Urošu Blažiću, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija "da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih", kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

- Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku - naveli su punomoćnici u saopštenju.

Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je Blažić nakon ubistva došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike