Osumnjičenom za masakr kod Mladenovca i njegovim srodnicima zabranjeno raspolaganje imovinom

26.06.2023

17:58

0

Uroš B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba

Osumnjičenom za masakr kod Mladenovca i njegovim srodnicima zabranjeno raspolaganje imovinom
Uroš B. - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Instagram/192.rs

Na predlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba deteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je doneo rešenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr Urošu B., kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija "da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih", kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

"Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku" naveli su punomoćnici u saopštenju.

24sedam/Milan Ivanić
 

Uroš B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je Uroš B. nakon ubistva došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Na teret mu stavljaju krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike