Belivuk završio iznošenje primedbi: Suđenje se nastavlja sledeće nedelje

22.06.2023

16:44 >> 19:23

0

On je tokom izlaganja rekao da je sudija postavljala sugestivna pitanja okrivljenim svedocima

Belivuk završio iznošenje primedbi: Suđenje se nastavlja sledeće nedelje
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk završio je iznošenje primedbi na svedočenja okrivljenih-saradnika na suđenju ovoj oranizovanoj kriminalnoj grupi, čiji pripadnici se optužnicom terete za najteža krivična dela.

On je tokom izlaganja rekao da je sudija postavljala sugestivna pitanja okrivljenim svedocima, pa je kao primer naveo da je Srđana Lalića upitala: "Vi niste videli otmicu jel da?". Pre toga je, kako tvrdi, Laić rekao da je video otmicu Nikole Mitića.

Naveo je i da je Lalić više puta menjao iskaz kada je pričao sa koliko metara je video otmicu Mitića, pa je prvo rekao sa 200 metara, pa sa 100 i kasnije, kako Belivuk tvrdi da nije video. Komentarisao je i nepoklapanje u iskazima Bojana Hrvatina i Srđana Lalića.

"Meni se čini da tu ima nekih neraščićenih računa, što meni odgovara, jer obojica lupaju gluposti i ne može im se verovati", rekao je Belivuk i dodao da je Hrvatinu "heroin popio mozak". Ponovio je da Mitić nikad nije slikan i da su sve slike iz optužnice "podmetačina".

Kako tvrdi okrivljeni-saradnici se podučavaju, dopunjuju i međusobno sarađuju kada su u pitanju njihovi iskazi. Tvrdi i da je Lalić, kada je u pitanju ubistvo Zdravka Radojevića, "pomešao tekst sa Hrvatinovim".

ATA Images/Antonio Ahel
 

Belivuk je u jednom trenutku rekao da on nije Miljkovićevo obezbeđenje, niti je Miljković njemu obezbeđenje, već su najbolji prijatelji. Sudija je nekoliko puta upozorila Belivuka da nema više vremena, ali su se onda saglasili da ubrza i da danas ipak završi.

Na kraju današnjeg suđenja Belivuk se iznervirao i obratio se sudiji rečima: "Meni je žao što sam se ja ovoliko trudio, a sa vaše strane osećam neku energiju da vam je nije bitno ovo što pričam".

Takođe je primetio da je Lalić u sudnici "lagao šest meseci". Na kraju je sudija Belivuka, koji je iznosio primedbe oko šest sati, prekinula zbog isteka radnog vremena i rekla da će na sledećem suđenju koje je zakazano za utorak pričati ostali optuženi.

Belivuk detaljno opisao svaki detalj

Belivuk detaljno opisuje svaki detalj u iskazima svedoka-saradnika vezano za ubistvo Gorana Veličkovića

Belivuk takođe napominje delove u kojima se nalaze tri različite izjave tog događaja.

Ono na šta je najviše obratio pažnje jeste fantomka koja se navodno stavlja na glavu Veličkovića.

Takođe, opisao je i kako je jedan od svedoka rekao da Veličković ima traku preko usta, dok drugi svedok govori kako je Belivuk pričao s njim.

- Pitam ja vas kako je Dejan Tešić na optužnici, kad ga svedoci samo jednom pomenu, a nakon toga kao da nestaje ne vide čoveka da je vršio tamo neko delo. Pitam se ja kako je moguće da je Tešić bio tu, učestvovao, a nema ga nigde, nije seo ni sa kim u kola, nije pričao, nema čoveka u priči, pa jel to znači da je Tešić otišao iz kukuruza autobusom kući - rekao je Belivuk.

Inače, fitnes instruktor Dejan Tešić (39) zvani Fleš, visokorangirani je pripadnik najmonstruoznijeg klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a učestvovao je u nekoliko likvidacija.

Tešiću se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, šest teških ubistava, nelegalna trgovina drogom i držanje oružja.

Veljko Belivuk je na današnjem suđenju otkrio da navodno još jedan član klana pregovara da dobije status okrivljenog saradnika.

- Posle dve godine ćete dobiti još jednu famoznu svesku sa zločinima koje smo navodno napravili, i još jednu osobu koja će pobiti sve što su ova trojica svedoka okrivljenih rekli. Pouzdano znam da ga iz pritvora izvode pod izgovorom da ide kod doktora i psihijatra. Međutim, on traži manju kaznu od Lalićeve, jer mu je mnogo 18 godina zatvora za sve što će da ispriča - rekao je Belivuk.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike