Belivuk i Miljković sumnjali da se okrenuo protiv njih: Gligorijević ubijen u Ritopeku, telo samleli i bacili u Dunav

16.06.2023

08:00

0

Prema navodima, Belivuk i Miljković saznali su da Gligorijević otkriva suparničkoj navijačkoj grupi informacije o njihovom kretanju, kao i da se sprema njihovo ubistvo snajperskim hicima

Belivuk i Miljković sumnjali da se okrenuo protiv njih: Gligorijević ubijen u Ritopeku, telo samleli i bacili u Dunav
Ilustracija - Copyright MUP/Estock

Aleksandar Gligorijević (42), poznatiji kao Puki, iz Odžaka, bio je četvrta zvanična žrtva klana koji vode Veljko Belivuk i Marko Miljković. Prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen je na današnji dan, 16. juna 2020. godine na isti način kao i prethodne tri žrtve klana - Zdravko Radojević, Milan Ljepoja i Goran Veličković, kao i Lazar Vukićević.

Prema navodima, Belivuk i Miljković saznali su da Gligorijević otkriva suparničkoj navijačkoj grupi informacije o njihovom kretanju, kao i da se sprema njihovo ubistvo snajperskim hicima. Navodno, čak je i nabavio snajper za izvršenje Belivukovog plana.

Facebook/Aleksandar Gligorijević Puki
 

- Brate, ovaj me namestio... Ako sve prođe dobro, uskoro ide u "klanicu" - javio je Belivuk jednom od svojih saradnika, misleći na Gligorijevića, piše u optužnici koja je podignuta protiv grupe koju je Belivuk predvodio.

Belivuk i Miljković su 16. juna 2020. godine prevarom namamili Gligorijevića na sastanak u Beton halu, koristeći aplikaciju Skaj, pričajući mu o navodnoj povoljnoj kupovini droge. Gligorijevića su u njihovoj međusobnoj komunikaciji nazivali Ronin, što mu je bio nadimak u kriptovanoj komunikaciji.

Nakon nekog vremena, Belivuk je doveo Gligorijevića do kuće u Ritopeku, gde su već bili Belivuk, Vlade Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić i Miloš Budimir, koji su se ranije dogovorili o tome. Svi su stigli u pomenutu kuću u jutarnjim časovima.

"Izdaja" urezana na leđima

Prema optužnici, Gligorijević je istog dana surovo ubijen iz osvete. Telo su potom raskomadali. Fotografisali su izmasakrirano telo na kojem su nožem urezali reči "Izdaja", a zatim su telo isekli na manje delove i samleli u mašini.

Veljko Belivuk Tanjug/Rade Prelević
 

Samlevene delove tela bacili su u Dunav, dok su lične stvari Gligorijevića polili benzinom i zapalili. Prostoriju u kojoj je zločin počinjen tretirali su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove. Ipak, snimak njihovog kretanja tokom tog dana beležile su nadzorne kamere. 

Objavio fotografiju sa Belivukom

Gligorijević je 2004. godine bio osuđen na 15 godina zatvora kao član novosadske kriminalne grupe "Firma". U januaru 2020. godine postavljen je za predsednika FK Tekstilac iz Odžaka i tokom godina bio je zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije.

Prema Gligorijevićevim objavama na društvenim mrežama, pridružio se navijačkoj grupi koju je nakon ubistva Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi, preuzeo Belivuk i preimenovao u "Principi". Sedam meseci pre svog nestanka, Gligorijević je na Instagramu objavio fotografiju sa Veljkom Belivukom uz reči: "I kad je radost i kad je tuga, budi uvek uz svog druga!!! IZ PRINCIPA." Na to je jedan korisnik društvene mreže odgovorio: "Nevolja do nevolje."

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
 

Gligorijević je tokom izdržavanja zatvorske kazne zbog pripadnosti grupi "Firma" navodno upoznao neke navijače Partizana koji su ga kasnije povezali sa Belivukom i priključili se "Principima".

Hrvatin ispričao šta se dogodilo posle ubistva

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u slučaju Belivuk i bivši član grupe, koji je takođe brat Budimira, nije bio prisutan tokom ubistva, ali je tužilaštvu ispričao šta se dogodilo nakon toga. Prema Hrvatinovom svedočenju, Miloš Budimir mu je pokazao fotografije raskomadanog tela Gligorijevića koje se nalazilo "u dva korita" i objasnio da je Gligorijević ubijen zbog izdaje šefovima grupe.

Hrvatin je zatim zamolio Budimira da ga obaveste kada budu ubijali sledeću žrtvu, izražavajući želju da se pridruži njihovom timu. Budimir je odgovorio: "Biće, biće toga još, imamo ih još."

Ove informacije su prema navodima i svedočenjima iznetim u postupku protiv Belivukovog klana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike