Višesatna pucnjava kod Subotice, dve osobe ranjene! Oglasio se načelnik Severnobačkog okruga (VIDEO)

17.06.2023

15:30 >> 16:37

0

Ljudima koji žive u blizini jezera Treset rečeno je da ne napuštaju kuće, a policija je na terenu

Višesatna pucnjava kod Subotice, dve osobe ranjene! Oglasio se načelnik Severnobačkog okruga (VIDEO)
Ilustracija - Copyright MUP Srbije

Višesatna rafalna paljba čula se danas na Makovoj sedmici, zelenom pojasu Subotice.

Radi se o mestu na kome inače postoji više neformalnih krijumčarskih kampova i gde je i ranije dolazilo do oružanih obračuna suprotstavljenih krijumčarskih grupa.

Najozbiljni sukob je bio u julu prošle godine kada je više osoba povređeno, a jedna je izgubila život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ljudima koji žive u blizini jezera Treset rečeno je da ne napuštaju kuće, a policija je na terenu.

Sumnja se na obračun azilanata.

- Obračun se može čuti sa jezera Tresetiste na kojem boravimo i gde je u toku takmičenje u pecanju - rekli su ljudi koji se nalaze na licu mesta.

Kako je potvrđeno Tanjugu u Policijskoj upravi Subotica, dve osobe su ranjene u pucnjavi. Policija i Hitna pomoć su na terenu.

Oglasio se načelnik Severnobačkog okruga

Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom vatrenog obračuna migranata u Subotici i saopštio kako su dvojica muškaraca u bolnici, ali i da još uvek nema potvrđenih informacija o broju ranjenih.

- U prethodnih nekoliko dana intenzivirane su aktivnosti pripadnika MUP, vezanih za pojačanu kontrolu boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra, na teritoriji PU Subotica (u graničnom pojasu naročito na potezu od Hajdukova do MZ Kelebija). Što je očigledno, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na istom području a koji se ogleda u sve intezivnijem obračunu istih uz upotrebu i vatrenog oružja.

Tako je i danas u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12:45h do 13:30h došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada ne potvrđenog broja lica - migranata (za sada u OB Subotica zbrinuta su dva lica - jedan sa lakšim i jedan sa težim povredama). U toku je opsežna akcija MUP u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja i zvaničnog saopštenja u vezi istog - saopštio je načelnik Bojan Šoralov.

Kako je on dalje naveo, MUP će nastaviti da preduzima sve potrebne mere i radnje u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih neformalnih kampova.

- Očigledna je prevelika nervoza iregularnih migranata kojima nećemo dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i svakodnevno ćemo sprovoditi akcije humanog preseljenja - dislokacija u Prihvatne centra na prostoru RS - napisao je Šoralov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike