Krvavi sukob migranata kod Subotice: Više ranjenih iz vatrenog oružja - jedna grupa privedena, druga u prihvatnom centru!

08.02.2023

21:53

0

Autor: Mi. S.

"Situacija je brzom intervencijom policije stavljena pod kontrolu", kaže Bojan Šoralov, načeknik Severnobačkog okruga

Krvavi sukob migranata kod Subotice: Više ranjenih iz vatrenog oružja - jedna grupa privedena, druga u prihvatnom centru!
Hapšenje migranata: Ilustracija - Copyright MUP Srbije

Grupa od dvadesetak migranata, večeras oko 20 sati, sukobila se nedaleko od Majkinog salaša u Hajdukovu kod Subotice, prema šumi i graničnom pojasu. Prema nezvaničnim saznanjima, bilo je povređenih iz vatrenog oružja, ali su brzom intervencijom policije sprečene teže posledice. Jedan deo migranata je priveden, dok je drugi deo prebačen u prihvatni centar.

- Iako je migrantska situacija u Subotici značajno povoljnija, odnosno u prihvatnom centru, centru grada i okolini gotovo idealna, u šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada. To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu - izjavio je večeras Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga.

MUP
Policija kontroliše migrante

Kako nezvanično saznajemo, večeras se sukobila manja grupa migranata, a  tom prilikom povređeno je nekoliko osoba.

- Zatečena su dve osobe povređene iz vatrenog oružja za koje se sumnja da su takvi sa svojom grupom prešli više kilometara. Zahvaljujući brzoj intervenciji subotičke policije situacija je stavljena pod kontrolu, jedan broj osoba je priveden, a ostali su prebačeni u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem - precizirao je Šoralov.

On je dodao da još nije zadovoljan situacijom u subotičkoj šumi, odnosno kontroli na ulazu i izlazu iz nje, bez obzira što je operativna "Udarna grupa" u odnosu na mesec jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u toj šumi, taj broj često svodila na nulu.

Zbog navedenog Šoralov je izjavio da će zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana, ali i očuvanja životne sredine.

Bonus video

 

http://

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike