Tragična sudbina porodice Ikač: Otac i sin likvidirani u istom naselju!

17.06.2023

08:11

0

Pet godina od smrti mladog navijača

Tragična sudbina porodice Ikač: Otac i sin likvidirani u istom naselju!
ognjen ikac kuki copy - Copyright Facebook/balkanski-navijaci/ATA Images

Ognjen Ikač, poznat kao Kuki među prijateljima i navijačima fudbalskog kluba Rad, izgubio je život pre pet godina u tragičnom obračunu ispred kafića "Klagenfurt" na beogradskom Vidikovcu. 

Ova tragedija podseća na smrt njegovog oca, Predraga Pece Ikača, vlasnika čuvenog kazina "Fer plej", koji je takođe izgubio život takođe na Vidikovcu 1999. godine.

Ubistvo mladog Ikača dogodilo se 17. juna 2018. godine, nakon svađe sa još uvek nepoznatim napadačima ispred kafića na Vidikovačkom vencu, kod broja 73. 

Prema svedočenjima očevidaca, svađa je eskalirala u pucnjavi, koja je započela unutar kafića, a nastavila se na ulici. Ognjen Ikač i njegov prijatelj Marko T. razdvojili su se u trenutku kada je napadač izvukao pištolj. Marko je krenuo u beg ka Vidikovačkom vencu, dok je Ognjen, jedini okrenut leđima napadaču, postao meta pet hitaca koji su ga pogodili u kuk i vrat.

Uprkos povredama, mladi Ikač je pokušao da pobegne, ali nije stigao daleko. Pronađen je na stepenicama obližnjih zgrada, gde je ležao u lokvi krvi. Hitna pomoć ga je prevezla u Urgentni centar, ali su njegove povrede bile preteške i preminuo je tokom noći.

Jedan od očevidaca je kasnije novinarima otkrio drugačiju verziju događaja. Prema njegovim rečima, Ognjen je tog dana prisustvovao pomenu svom prijatelju Aleksandru Savkoviću, koji je ubijen nekoliko meseci pre njega ispred kluba "Nana" na Senjaku. Ova informacija bacila je novo svetlo na motiv napada, ali istina i dalje ostaje nepoznata.

Printscreen/YouTube/FK Rad/Facebook
 

 

Ognjen Ikač je bio dobro poznat policiji i imao je obimni policijski dosije. Njegova kriminalna prošlost uključivala je teška krivična dela poput nasilničkog ponašanja, nedozvoljenog nošenja i posedovanja oružja, razbojničkih krađa, droge, iznude, izazivanja opšte opasnosti i teške krađe. Samo nekoliko meseci pre svoje smrti, bio je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo u pokušaju zajedno sa još dvojicom muškaraca na Vidikovcu.

Misterija oko smrti Ognjena Ikača produbljuje se kroz vezu sa ubistvom njegovog oca, Predraga Pece Ikača. Isto kao i njegov sin, Peca je ubijen na parkingu na Vidikovcu, kada je seo u svoj automobil. Ubice ovog poznatog biznismena i vlasnika kazina "Fer plej" i dan danas nisu otkrivene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike