Ubistvo u "Nani": Svedok dobio udarac u glavu i ničeg se više ne seća! Ko je ubio Aleksandra Savkovića?

21.12.2021

08:18

0

Autor: 24sedam

Stevan Dukić, ranije optužen za učešće u tuči koja je prethodila ubistvu Savkovića, pravosnažno je oslobođen

Ubistvo u "Nani": Svedok dobio udarac u glavu i ničeg se više ne seća! Ko je ubio Aleksandra Savkovića?
klub Nana (6) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje u ponovljenom postupku protiv nekadašnjeg šefa obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljka Grbovića, optuženog za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića (30) ispred tog kluba u decembru 2017. godine.

Prema navodima "Telegrafa", saslušan je Stevan Dukić koji je bio ranije optužen za učešće u tuči koja je prethodila ubistvu Savkovića, ali je pravosnažno oslobođen. Dukić je ponovio svoj iskaz i rekao da je tog dana oko četiri sata ujutru stigao u klub "Nana" gde su mu bili prijatelji i da on tada nije radio kao obezbeđenje već je samo dovodio goste u taj klub.

Takođe je rekao da je Savković često pravio probleme u klubu, kao i da je nedelju dana pre njegovog ubistva došao sa "škorpionom" i pretio svima da će ih pobiti.

Dukić je naveo da je Savković sa svojim prijateljima pravio probleme i u noći kada je ubijen, da su razbijali čaše, bacali stolice i napadali goste lokala.

Nakon tih nereda, Dukić je objasnio da je sa grupom momaka izgurao Savkovića i njegove prijatelje ispred kluba i da je tada video Savkovića kako s leđa u glavu udara optuženog Grbovića.

Dukić je izjavio da se dalje više ničega ne seća jer je dobio udarac u glavu, nakon čega je pao i ostao da leži na pločniku ispred kluba.

Takođe, on se ne seća ni kako je saznao za ubistvo i navodi da je sledećeg dana sam otišao u policiju, nakon čega su ga zbog povreda prvo odveli u bolnicu.

Dukić je na više pitanja punomoćnika oštećenog i tužioca odgovarao da se ne seća detalja iz te noći jer je mnogo godina prošlo od tada.

Naveo je da se ne seća da li je čuo pucanj, niti ko je te noći radio u obezbeđenju, a ni šta je Grbović radio u tom lokalu.

Savković/Grbović/Printscreen/Googlemap/Facebook
 

Sledeće suđenje zakazano je za 19. januar, kada treba da se pojave konobar i oštećeni u ovom postupku Adija Iseinović, koji na današnje suđenje nije došao jer je u izolaciji zbog koronavirusa.

Suđenje Grboviću se ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je ukinuo deo presude u junu kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda u junu pravosnažno su oslobođena trojica optuženih za učestvovanje u tuči te noći u "Nani", Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

Grbović je ukinutom presudom bio osuđen za krivično delo "obično" ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, iako ga je tuzilaštvo teretilo za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U sukobu ispred kluba "Nana" na Senjaku u ranim jutarnjim časovima, u decembru 2017. godine, ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) tom prilikom ranjen. Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su Molotovljev koktel na taj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Grbović se tereti da je 17. decembra 2017. godine ispred kluba, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića, tako što je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja kluba, ušao sa njim u verbalnu raspravu, kao i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu, i izgurali ih ispred kluba.

Potom je, nakon izlaska iz kluba, prešao na drugu stranu ulice, i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom ispalio projektil u njega i naneo mu tešku telesnu povredu. Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega ispalio jedan projektil, nanevši mu tešku telesnu povredu od koje je ubrzo nastupila smrt.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike