Hronologija monstruoznog zločina: Džonići zatrli Đokiće! Ubili i zapalili, pa glumili ožalošćenu porodicu (FOTO+VIDEO)

24.10.2021

06:00

1

Autor: J.Jovanović

U okviru istrage privedeno je više desetina osoba, a policija je na imanju jednog od sinova pronašla zakopane pare

Hronologija monstruoznog zločina: Džonići zatrli Đokiće! Ubili i zapalili, pa glumili ožalošćenu porodicu (FOTO+VIDEO)
Đokići Džonići - Copyright 24sedam/Goran Sivački/M.K. Facebook Printscreen

Hapšenje Gorana Džonića (59) penzionisanog vatrogasca, osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić je dovelo do neočekivanoog obrta i hapšenja gotovo cele nejgove porodice koja se tereti za mostruozni zločin svojih bliskih rođaka!

Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon jučerašnjih saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage i protiv Džonićevih sinova S. Dž. i M. Dž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo. Jedan od njih dvojice je vojno lice, a drugi vatrogasac.

Kada su policajci pitali Gorana Džonića zašto je kopao u svom voćnjaku on je rekao: "Možda sam kopao, a možda i nisam, a možda je i moj sin kopao?" - ispričao je naš izvor.

Takođe, Suzana Džonić supruga osumnjičenog, saslušavana je više od tri sata pred inspektorima u Nišu, a kako su pisali mediji, bila je prilično uznemirena i plakala je.

24sedam/Goran Sivački
 

Džonićev otac Dragan, nije želeo da daje izjave medijima, iako su brojne novinarske ekipe stajale ispred njihovog porodičnog doma, već je kratko prokomentarisao: "Ma, ne interesuje me ništa".

Printscreen/Facebook/
 

Podsetimo, Džonićev otac Dragan je davao izjave novinarima i u danima kada je porodica Đokić nestala.

O nestalim rođacima je tada izjavio:

- Oni su dobro živeli. Nisam čuo da su imali problema. Slagali su se dobro. Čuo sam da je u nedelju bio u poseti kod majke. Nisam čuo da je imao problema. Uvek mi se javljao i ja njemu, kao rođaci - kazao je, između ostalog, tada otac osumnjičenog za svirepi zločin.

 

 

Takođe, podsetio se i poslednjeg susreta sa ubijenim Goranom.

- Sreli smo se možda pre mesec dana. Familijarno smo razgovarali, šta drugo. Iznenađen sam njhovim nestankom, čuo sam. Nezgodno mi je, premišljamo... Možda je još živ, možda su ga uhvatili teroristi, možda ga puste. To mi mislimo, zamišljamo. Svako je uznemiren - zaključio je tada rođak porodice Đokić, inače otac sada već osumnjičenog G. DŽ. za njihovo ubistvo.

Razdor u porodici

Naš izvor napomnije da su celokupna dešavanja u vezi sa slučajem ubijenih Đokića, veoma uticala na članove porodice Džonića, pa je iz tih razloga došlo do potpunog rasula kada je klupko počelo da se odmotava.

Kako smo nezvanično saznali, Džonićeva snaja Milena je sa ćerkama otišla kod svojih roditelja kako bi se sklonile od aktulenih dešavanja koja potresaju Alekcinac, ali i šire.

Policija danima češlja imanje Džonića, ali i kuću u potrazi za dokazima i njegovim pomagačima u vezi sa ubistvom Gorana, Gordane i Lidije.

24sedam/M.K.
 

Kako naš izvor tvrdi, Milena nije otišla na posao u Žitkovac, budući da sada svi "upiru" prste u nju i ostale članove njihove porodice.

Ubijeni Goran Đokić je bio osumnjičenom Džoniću brat od strica. Ubijena Lidija Đokić je lajkovala fotografije koje je objavila na društvenim mrežama žena osumnjičenog Džonića, Suzana Džonić, pa je tako jos kao devojcica sa svega 15 godina Lidija čestitala rođenje njihove prve unuke, a devet godina kasnije je lišena života.

Osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca, Goran, bio je i na sahrani pokojnih Đokića.

 

 

On je mirno stajao i posmatrao šta se dešavalo oko njega. Na sahrani je bio sa ostalim rođacima i prijateljima jer nije mogao da izbegne dolazak da ne bi ispao sumnjiv.

Dok je majka ubijenog Gorana Đokića, Stojanka poznatija po nadimku Šojka, iz sveg glasa kukala i jecala na sahrani, Džonić je to posmatrao hladnokrvno. 

Printscreen/24sedamTV
 

Osim Gorana Džonića, i njegovih sinova koji su juče uhapšeni, uhapšena su i braća iz okoline Niša, koje je osumnjičeni Džonić označio kao saizvršioce u trostrukom ubistvu porodice Đokić.

Printscreen/MUP
 

U pitanju su braća Milošević, koji su više puta dosad menjali imena, a navodno su dovođeni u vezu s dilovanjem narkotika.

Braća iz okoline Niša

Miloševići su od ranije poznati policiji, a prati ih glas da su dosad u više navrata menjali svoja imena - upravo zbog brojnih krivičnih dela koja su navodno počinili.

Jedan od Miloševića hapšen je 2011. godine u velikoj akciji policije, zbog sumnje da je bio deo međunarodnog lanca šverca kokaina iz Južne Amerike ka zapadnoj Evropi.

Navodno, njegov zadatak je bio da iz luka u Holandiji i Belgiji, uz saučesnika, prebaci drogu do Švedske gde je bilo krajnje odredište.

Osvrt na slučaj

Rodbina je prijavila nestanak pošto se niko od Đokića nije javljao na telefon i posle 6 dana, usledilo je stravično otrkiće. Prvo je 2. oktobra pronađen spaljen automobil „pasat“ kojim su se vozili kobne noći, kada su se iz Moravca vraćali sa ručka kod Goranove majke. Nedugo zatim, u plitkoj jami, pokrivena šibljem, pored seoske deponije u ataru sela Moravac, pronađena su i tri leša, ugljenisana do neprepoznatljivosti.

 

24sedam/Goran Sivački
 

Žrtve su identifikovane pomoću nakita koji je pronađen, a DNK analiza je samo potvrdila najcrnje slutnje, da su to ostaci Gorana, Gordane i Lidije Đokić.

Pretpostavljalo se da je motiv masakra koristoljublje, jer je Goran bio vlasnik menjačnice u Aleksincu, a preprodajom deviza se bavio više decenija. Takođe se pričalo da je davao i novac na kamatu, a sa sobom je uvek nosio veću sumu evra koja je bila skrivena u sefovima u automobilu.

U okviru istrage privedeno je više desetina osoba, a policija je pronašla i veću sumu novca, navodno 43.000 evra na imanju jednog od Džonića, za koje se pretpostavlja da je plen iz pljačke.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike