Oglasili se iz Osnovnog suda u Trsteniku: Ovako će biti kažnjen učesnik incidenta u školi koji je snimao kad je profesorki izmaknuta stolica

31.05.2023

20:55

1

Postupak protiv ovog đaka, i pored punoletstva, vodio se i po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica

Oglasili se iz Osnovnog suda u Trsteniku: Ovako će biti kažnjen učesnik incidenta u školi koji je snimao kad je profesorki izmaknuta stolica
Profesorka prošla torturu pre nekoliko meseci - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Osnovni sud u Trsteniku osudio je danas M. M. (18), najstarijeg učesnika incidenta koji se odigrao u Tehničkoj školi u Trsteniku, novembra prošle godine, navode Novosti.

Učenik M. M. je priznao izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i prema njemu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva.

Postupak protiv ovog đaka, i pored punoletstva, vodio se i po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica na osnovu procene sudskih veštaka o nezrelosti optuženog u toku istrage.

- I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, tako da je danas presuda postala i pravosnažna - navodi izvor iz Osnovnog suda u Trsteniku.

Printscreen/Twitter/krunskisvedok
 

 

Ovog presudom je praktično završen sudski postupak već na prvom pretresu.

M. M. je snimao incident u kome je profesorki engleskog jezika izmaknuta stolica na času. Odlukom Nastavničkog veća u ponovljenom disciplinskom odlučivanju kažnjen je ukorom Veća i jedinicom iz vladanja.

To je slučaj i sa učenikom N. Ž. (17), koji je izmakao profesorki stolicu. Treći i najmlađi učesnik incidenta I. К. (16) se ispisao iz škole dan pre prvog odlučivanja Nastavničkog veća o sudbini đaka koji su profesorki engleskog jezika izmakli stolicu, smejali se njenom padu, ceo događaj snimali i distribuirali mrežama.

Profesorka Marija Stevanović, vratila se na radno mesto i završava ovu školsku godinu u Tehničkoj školi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike